Hurdacılık yaparak çocuklarına bakıyor

Kızıltepe´de yaşayan 3 çocuk annesi 43 yaşındaki Caziye Esen çocuklarına bakabilmek için çöplerden topladığı hurda eşyaları satıyor. Tek güzlü rutubetli evde yaşam mücadelesi veren cefakar anne ve çocukları yetkililerden yardım bekliyor.

Yaşam 18.02.2019 08:02:37 0
Hurdacılık yaparak çocuklarına bakıyor

HABER SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe Koçhisar Mahallesi´nde yaşayan 3 çocuk annesi Caziye Esen´in hayat hikayesi yürekleri burkuyor. Esen, 10 yıl önce imam nikahlı eşi tarafından terk edildi. Oğulları Serhat, Şiyar ve Azat´a bakabilmek için çöpten hurda topluyor. Topladıkları hurdalardan kazandığı para ile oturdukları rutubetli ve tek gözlü odanın kirası ödüyor. Cefakar anne 10 yıldır çamaşır makinesi olmadığı için elbiseleri elleriyle yıkıyor. Soba olmadığı için aile geceleri üşüyor.

Caziye Esen, ?Geçimimizi zor sağlıyoruz. Durumumuz çok kötü günlük kazandığımızla geçiniyoruz. Çok fakiriz, çocuklarıma milletin zekatı ve fitreleri ile bakabiliyorum. Millet verdiği zaman ben de çocuklarıma veriyorum. Bazen bulamadığımız günler oluyor. Çocuklarım büyük bir eziyetle bugünlere geldi. Çöpe gidiyorum, hurdalarla geçimimi sağlıyorum. Serhat, Şiyar ve Azat isminde 3 çocuğum var. Çocukların babası 10 yıldır bizi terk etti. Yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz. O bizi görmüyor biz de onu görmüyoruz.? dedi.

 

?Çocuklarıma güzel bir yemek yapamadım?

Vakıftan aldıkları paranın da kendilerine yetmediğini ifade eden Esen, çocuklarına bugüne kadar güzel bir yemek yapamadığını anlatıyor. Yetkililerden yardım beklediklerini vurgulayan cefakar anne, ?Para olsun, eşya olsun, çamaşır makinemiz yok. 10 yıldır ellerimle elbise yıkıyorum. Unumuz yok ekmek yapalım. Millet gibi güzel bir yemek yapıp çocuklarımın önüne indirmedim. Çocuklarım bugüne kadar güzel bir yemek yemedi. Rezillikle kendimizi geçindiriyoruz.? ifadelerini kullandı.

 

18 yaşındaki Serhat Taşkın, ? Annem sabahtan akşama kadar çöpün içinde çalışıyor. Annemize böyle baktığımız zaman daha da kötü oluyoruz. Millet gibi bir evimiz yok, sobamız yok.? açıklamasını yaptı.

 

Liseyi terk etmek mecburiyetinde kalan Şiyar´ın  ise en büyük hayalı yarım kalan eğitimini tamamlamak.  Şiyar Taşkın özetle şunları söyledi: ? Liseyi terk ettim. Tekrar okula döneceğim ve okulumu okuyacağım. Allah´ın izniyle kazanıp ailemin sorunlarını çözeceğim.?/resimler/2019-2/18/0807237182118.jpg/resimler/2019-2/18/0807409994960.jpg