İhtiyaç Sahibi Binlerce Kişiye Sıcak Yemek Ulaştırıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde ki ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek ulaştırmak üzere hayata geçirdiği Aşevi Projesi kapsamında, 3 ayda 14.014 vatandaşa yemek dağıtıldı.

Gündem 3.01.2024 22:47:00 0
İhtiyaç Sahibi Binlerce Kişiye Sıcak Yemek Ulaştırıldı

Her alanda vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye çalışan Mardin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi, yaşlı, engelli, dezavantajlı vatandaşlarımıza yönelik başlatılan Aşevi Projesi, kısa bir süre önce tamamlanarak hizmette girmişti.  

Pişirme alanı, kuru depo, hamur hazırlık alanı, et ve tavuk hazırlık alanı, sebze hazırlık alanı, soğuk hava depoları, bulaşıkhane ve idari alan yer alan 10 bin kişilik yemek kapasitesine sahip aşevinde günlük bir öğün olarak yaklaşık 600 kişilik yemek üretiliyor.

Sağlıklı ve hijyenik bir ortamda pişirilen yemekler, buradaki paketleme ünitesinin ardından Büyükşehir Belediyesi ve SYDV ekiplerinin koordinesinde Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde önceden belirlenen adreslere tek tek teslim ediliyor. Haftanın 7 günü boyunca üretimin yapıldığı Aşevinde, yaklaşık 3 ay boyunca şu ana kadar 14.014 kişiye sıcak yemek ulaştırıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleriyle şehir genelindeki yardıma muhtaç vatandaşlara destek olmayı sürdürüyor.