İhtiyaç Sahibi Yaşlı Vatandaşların Evlerinde Bayram Temizliği

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda, kentteki ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç yaşlı vatandaşların evleri, bayram öncesi temizlendi.

Yaşam 12.05.2021 10:54:00 0
İhtiyaç Sahibi Yaşlı Vatandaşların Evlerinde Bayram Temizliği

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, sosyal belediyecilik anlayışı ile Ramazan Ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı başında oldu. Ramazanın Ayının gelmesiyle binlerce aileye gıda ve temizlik paketi dağıtıldı. Kentteki çocukların bayrama mutlu ve sevinçle girmesi için bayramlık giysi ve ayakkabını dağıtımında bulundu. YADES Projesi kapsamında, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına başvurmuş ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç yaşlı vatandaşların sosyal inceleme neticesinde evlerinde temizlik yapıldı.

Proje kapsamında evlere giden ekipler, yeni tip koronvirüs tedbirlerine uyarak, zemin, kapı, pencere, balkon ve mutfak gibi alanları silerek ve yıkayarak temizlerken elektrik süpürgeyle süpürme işlerini yaptı. Daha sonra evde yapılan dezenfektenin ardından temizlik sona erdi.

Proje kapsamında yaşlı vatandaşların kişisel bakımları da yapılmakta. 

Yapılan hizmetten memnun olan yaşlı vatandaşlar, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ve emeği geçen ekibe teşekkür etti.