İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Mardin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2022 yılı 2’nci toplantısı, Vali Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında yapıldı.

Gündem 26.04.2022 13:59:00 0
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere toplanan İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 yılı 2’nci toplantısı Valilik Dara Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Vali Demirtaş’ın başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Gürsel Temurci, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Akın, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bir önceki toplantıda alınan kararlar ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayan toplantıda İŞKUR ile Mardin’de faaliyet gösteren özellikle özel sektör işletmelerin işbirliğinde yürütülen Meslek Edindirme Kurslarından 2022 yılı ilk 3 ayında bin 490 kursiyerin meslek edinme veya mesleki tecrübe kazanma amacıyla kurslardan yararlandığı ve mesleki eğitimlerin devam edeceği vurgulandı.

İŞKUR Aktif İş Gücü Hizmetleri Mevzuatı Kapsamında Mesleki Eğitim Kursları ve İş Başı Eğitim Programlarının uygulama esaslarındaki değişiklikler bilgisi Kurul üyeleriyle paylaşılırken engellilerin istihdamı, mesleki eğitimi ve rehabilitasyonları ile kendi işlerini kurmalarına yönelik İŞKUR tarafından verilen hibe desteği konusu hakkında bilgiler verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün faaliyetlerinden olan Mesleki Eğitim Merkezi Programının önemine değinilen toplantıda, öğrencilerin programdan sağlıklı bir şekilde faydalanmalarının sağlanması için gerekli çalışmalara önem verilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

İŞKUR İl Müdürlüğü Meslek Danışmanları, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 10 ilçede gerçekleştirilen toplantılarda 450 Rehber Öğretmene İŞKUR Hizmetlerinin tanıtımının yapıldığı ve öğrencilerin meslek seçimi konusunda fikir alış-verişinde bulunulduğu, öğretmenlerden gelen talepler neticesinde 800 Öğrenciye İŞKUR tarafından meslek seçmenin önemi, iş arama becerileri ve İŞKUR hizmetlerinin tanıtımı konulu sunumlar gerçekleştirildiği bilgisi kurul üyeleri ile paylaşıldı.

İstihdam etkinlikleri ile mesleki eğitim uygulamaları hakkında çeşitli görüş ve önerilerin ele alındığı toplantı, gündem maddelerinin değerlendirilmesi ile görüş alışverişinde bulunulmasının ardından son buldu.