İl Sağlık Müdürü Yavuz: “Kızıltepeli hemşerilerimiz son 10 günde çok ciddi aşı oldular”

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, Kızıltepe’de aşılanma oranının arttığını söyledi.

Sağlık 19.08.2021 10:25:00 0
İl Sağlık Müdürü Yavuz: “Kızıltepeli hemşerilerimiz son 10 günde çok ciddi aşı oldular”

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, Kızıltepe’de aşılanma oranının arttığını söyledi. Yavuz, “Son 10 günde il genelinde aşılama oranında artış var. En fazla artışın olduğu ilçemiz ilimizin nüfus anlamında en yoğun olduğu, Türkiye’de birçok ilin nüfusundan daha büyük olan başaklar diyarı Kızıltepe.” dedi.

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz ve Dr. Fethullah Kayan mardingzt'de Korona virüsü konuştu.

Kayan’ın sorularını cevaplayan Yavuz, “Son 10 günde il genelinde aşılama oranında artış var. En fazla artışın olduğu ilçemiz ilimizin nüfus anlamında en yoğun olduğu, Türkiye’de birçok ilin nüfusundan daha büyük olan başaklar diyarı Kızıltepe. Kızıltepe’de son zamanlarda aşı oranımız arttı. İlimizde en fazla vakanın göründüğü ilçemiz maalesef Kızıltepe. Tabi ova olması, tarım ve ticaretin olması, hareketliliğin devam etmesi vaka sayılarının da artmasına sebep oldu. Ancak Kızıltepeli hemşerilerimiz son 10 günde çok ciddi aşı oldular.” diye konuştu.

Yavuz son olarak şunları söyledi: “Kızıltepe’de bir özel hastaneyi ve 300 yataklı Kızıltepe Devlet Hastanesi’ni pandemi hastanesi olarak kullanıyoruz. Bütün aile hekimlerimiz büyük bir özveriyle çalışıyorlar.”