İmam hatip lisesinden gururlandıran başarı 

Şehit Şeyhmus Demir Fen ve Sosyal Bilimler Proje AİHL, bölge finalinde birinci olarak Türkiye finaline kalan 10 imam hatip lisesinden biri olmayı başardı.

Eğitim 8.06.2022 10:11:00 0
İmam hatip lisesinden gururlandıran başarı 


Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen "İmam Hatipler Yarışıyor" Mesleki dersler bilgi yarışmasında Şehit Şeyhmus Demir Fen ve Sosyal Bilimler Proje AİHL, bölge finalinde birinci olarak Türkiye finaline kalan 10 imam hatip lisesinden biri olmayı başardı.
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada ilk olarak bütün İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katılımıyla "Mesleki Dersler Kazanım Değerlendirme Sınavı" yapıldı. 
İl Geneli okul ortalamasıyla birinci gelen okulumuz, Mardin'de ilk 8'e giren okullar ile bilgi yarışmasında yarıştı. Bilgi yarışması sonucunda da il birincisi olan okulumuz, ilimizi temsilen bölge finaline katılmaya hak kazandı.
31 Haziran 2022 tarihinde yapılan bölge finalinde Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van ve Bitlis il birincileri ile yarıştı.
Yarışma sonucunda Türkiye'de tüm il birincileri arasında en yüksek puan alan dört okuldan biri olan okulumuz bölge birinciliğini de elde ederek 14 Haziran 2022 tarihinde Denizli ilinde yapılacak Türkiye Finaline katılacak 10 İmam Hatip Lisesi'nden biri olmayı başardı. 
Okuldan yapılan açıklamada, “İl ve Bölge birinciliği elde eden okulumuzun idaresini, mesleki dersler ve Arapça dersi öğretmenlerimizi ve bu başarıda büyük pay sahibi olan Hanife Karaman, Zemzem Bayram, Gülistan Batırhan ve Semanur Yağmahan öğrencilerimizi tebrik eder, 14 Haziran'da yapılacak Türkiye finalinde başarılar dileriz” denildi.