İntihar ettiği iddia edilen asker Kızıltepe`de toprağa verildi

Hakkâri de jandarma asayiş komando olarak vatani görevini yaptığı esnada terhisine 2,5 ay kala intihar ettiği iddia edilen Süleyman Urtekin adlı asker, Kızıltepe`de toprağa verildi.

Yaşam 14.11.2014 08:12:22 0
İntihar ettiği iddia edilen asker Kızıltepe`de toprağa verildi

Hakkâri de jandarma asayiş komando olarak vatani görevini yaptığı esnada terhisine 2,5 ay kala intihar ettiği iddia edilen Süleyman Urtekin adlı asker, Kızıltepe’de toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre tezkeresine 2.5 ay kaldığı öğrenilen Urtekin’in dün saat 03.30 sularında bilinmeyen bir nedenden dolayı tarım ilacı içtikten sonra dışarı çıkıp, kurtarılması için arkadaşlarından yardım istedi. Hakkari Devlet hastanesine kaldırılan Urtekin’in yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybettiği belirtildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesi nüfusuna kayıtlı olan  Süleyman Urtekin (21) 94/ 1 tertip olarak Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında jandarma asayiş komando olarak askerlik görevini yapıyordu.

Ailesi tarafından Hakkari Devlet Hastanesi morgundan cenazesi alınan Urtekin’in cenazesi,, ilk önce Kızıltepe’de  İpek mahallesinde bulunan baba evine getirildi.

Baba evinden Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçe Emniyet müdürü Abdullah Ergen, İlçe Jandarma Komutanı Koray Süer ile beraber halkın katılımıyla yoğun bir araç konvoyu eşliğinde, Yaşar (Pirmire)  mahallesindeki mezarlığa götürülen Urtekin’in cenazesi, saat 20:00 sularında toprağa verildi.

Urtekin’in intiharıyla ilgili askeri savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı  ve konuyla ilgili daha sonra açıklama yapılacağı öğrenildi.

Süleyman Urtekin’in ölümünden bir gün önce  11 Kasım Salı günü  saat 20:37 de  facebook’taki hesabından şu paylaşımı yaptığı öğrenildi: “ Ölümün saati yokkkk!!!! Yanınızdaki kişiye değer verin; Kırmayın onu!.. durup, durup sevdiğinizi söyleyin özel hissettirin!.. En ufak bişeyde bitti demeyin ağlatmayın üzmeyin!.. Nedenmi? Çünkü; ölümün saati yok!... belki son sarılmanızdır, belki son görüşünüzdür!..Belki saatler sonra ona değilde toprağına dokunacaksınız!..Onu değilde  toprağını öpeceksiniz!..Belki ettiğiniz kavgalara bile pişman olcaksınız!...Keşke yanımda olsada sarılsam diyeceksiniz!..sevdikleriniz değerini kaybettikten sonra değil!... şuan bilin!... toprak aldığında geri vermez!... çünkü ölümün saati yok…”