İş insanı Bedrettin Karaboğa genel başkan yardımcılığına getirildi

Mardin’imizin tecrübeli sanayici ve iş insanı Bedrettin Karaboğa bu defa TDM Genel Yönetim Kurulunda ki iş bölümünde diş ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirildi.

Yaşam 24.11.2021 16:57:00 0
İş insanı Bedrettin Karaboğa genel başkan yardımcılığına getirildi

Merkezi Diyarbakır’da bulunan TMD, Toplumsal Mutabakat Derneği’nin 1. Olağan kongresinde yönetime seçilen Mardin’imizin tecrübeli sanayici ve iş insanı Bedrettin Karaboğa bu defa TDM Genel Yönetim Kurulunda ki iş bölümünde diş ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirildi. TMD’nin Genel merkezinde Genel başkan Mahmut Şimşek’in GYK ile beraber yaptığı yeni görevlendirme sonucunda; Genel Başkan Vekilliğine Mehmet Sait Akyıldız, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Bedrettin Karaboğa, Genel Başkan Yardımcılığına Mehmet Hasan Fidan, Genel Saymanlığa Tuba Parlamış, Genel Sekreterliğe ise Şeyhmus Karadeniz getirildi.

Sivil düşünce alanında bağımsız ve yeni bir çizgi olarak öne çıkan Toplumsal Mutabakat Derneği’nde görev bölümü yapılmasından sonra kendisiyle görüştüğümüz Karaboğa Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı Bedrettin Karaboğa şu açıklamalarda bulundu:
”Çok samimi ve candan insanlarla merkezi Diyarbakır’da bulunan Toplumsal Mutabakat Derneğimizi daha önce kurmuş ve kongremizi yapmıştık. Sanırım bu bilgileri de o zaman sizinle paylaşmıştım. Beni tanırsınız bölgemizin, ülkemizin ve Ortadoğu’nun iş, düşünce ve sosyal dünyasına yönelik ortak mutabakatlara katkı sunmak lazım diyen biriyim. Oluşumumuzun güzel şeylere, güzel mutabakatlara katkı sunacak güzel düşünceli arkadaşlarımız var. Pırıl pırıl, genç, yaşlı, bay, bayan mütevazi üyelerle karşılaştım. Bir talebim olmamasına rağmen yönetim kurulundaki arkadaşlarımın beni dış işleriden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına layık görmeleri onur vericidir. Hakikaten ülkemizin ve bölgemizin demokratik ittifakı için, Toplumsal Mutabakat Derneğimizin adı gibi bir mutabakata ihtiyacımız var. Bunun içinde her insanımız kadar, iş dünyası insanlarımızın da sosyalleşmesi ve birbirini anlaması lazımdır. Ekonomik pazarda bile ortak mutabakat sağlamak ortak bir kültür gerekir. Evde, yolda, fabrikada hayatın her alanında ortak mutabakat lazımdır.   
Biz de toplumsal mutabakatı benimseyen yeni bir düşünce kuruluşu olarak; Diyarbakır’da, Mardin’de, Suriye’de, Irak’ta, İran’da ve Türkiye’de ekonomik şirketlerle, demokratik kitle kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ile medeni ve kanuni şartlarda tanışmayı, iş ve kültür alışverişini yapmaya ve sağlamaya çalışacağız. Demokratik, ekonomik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları ile ortak ve karşılıklı uluslararası Paneller, konferanslar vereceğiz. Mutabakatımızı sağlayarak ekmeğimizi büyütecek, kültürümüzü artırmaya çalışacağız. Ben, onurlandıran tüm üye arkadaşlarıma ve Mahmut Şimşek başkanıma bir daha hürmetlerimi aracılığınızla iletiyorum"dedi.