İş İnsanı Çeçen, adaylık başvurusunu yaptı

Mardin’de yerleşik olan Aşiti Aşireti Lideri merhum Hacı Hıdır Keleş’in oğlu Mehmet Ali Çeçen 28. Dönem Milletvekili seçimi için AK Parti’den aday adaylığı için 2. kez başvurusunda bulundu.

Politika 22.03.2023 18:50:00 0
İş İnsanı Çeçen, adaylık başvurusunu yaptı

Mardin iş insanı Mehmet Ali Çeçan 28. Dönem Milletvekili seçimi için aday adaylığı başvurusunu AK Parti Genel Merkezi’ne yaptı.

Aday adaylığı başvurularının son saatinde Mardin’den milletvekili seçilmek için adaylık başvurusunda bulunanların arasında Aşıtı Aşireti’nin lideri merhum Hacı Hıdır Keleş’in oğlu Mehmet Ali Çeçen de yer aldı.

Mardin Eski Senatörü olan Cemil Çeçen’in de yeğeni olan Çeçen, Milletvekili adaylık başvurusu için hazırladığı açıklamasında Kahramanmaraş merkezli depremin yaşattığı yıkım ve can kaybından duyduğu üzüntüleri ifade etti.

Çeçen, Mardin’in bütün sorunlarına vakıf olduğunu, meclis çatısı altında sorunların çözümü için can hıraç bir şekilde çalışacağını söyledi.

Çeçen hazırladığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“6 Şubat sabahı belki de dünyada örneği görülmemiş bir afet ile sarsıldık. Canlarımızı mallarımızı evlatlarımızı yitirdik. Bizi o zor durumdan çekip çıkaran, bize elini ilk uzatan devletimiz oldu. Mardin’e geldiğimiz günden beri başta kıymetli Valimiz olmak üzere , Kızıltepe kaymakamımız, Belediye ve tüm kurumları ile birlikte yaralarımızı sarmak için gönülden çalışmaktadır. Bizi evimizde hissetmemiz için ellerinden gelen herşeyi yaptılar. Yiyecek, giyecek, barınma başta olmak üzere bütün temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için tüm kurumlarımız Mardin ve Kızıltepe Halkı ile birlikte canhıraş bir çalışma içine girdiler. Bizim için yapılan her iyilik çok değerli çok kıymetlidir. Sahipsiz olmadığımızı her afette olduğu gibi bu zor günlerde de ülkece kenetlendiğimizi görmek bizleri çok duygulandırdı. Başta Sn. Valimiz olmak üzere Kızıltepe kaymakamımıza, tüm kurumlarımıza, Mardin ve Kızıltepe Halkına tüm yaptıkları için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Unutmayacağız. Allah bir daha hiçbirimize bu afetleri yaşatmasın.

“Ben ilk defa aday adaylığı başvuru yapıyorum. Mardin ve Mardin Halkı en iyi hizmeti hak ediyor. Hemşehrilerimin, Mardin’in belli başlı sorunları olduğunu biliyoruz ve bunların çözümü içn şuan da dahil olmak üzere ve ileri ki zamanlar da da elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Mardin’in sorunlarını çözmek ve Mardin’i kalkındırmak için çalışacağım. Mardin’i daha iyi yaşanabilir bir il yapmak istiyoruz. Mardin’e hizmet etmekten büyük bir şeref duyuyorum. Şimdiden Mardin Halkına Teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

 

Mehmet Ali Çeçen Kimdir?

1.12.1979 Mardin Kızıltepe ilçesi doğumlu olan Aşiti Aşireti Lideri AŞT Petrol Ltd.şti. kurucusu İş adamı Mehmet Ali Çeçen;
2. Dönem seçilerek Büyükdere Mahallesi muhtarlığı görevini yürütmüştür. En büyük bilgi ve tecrübeyi öncelikle Merhum Babası Aşiti Reisi H.Hıdır Çeçen ile Türkiye geneli hayatta olan 3 Senatörden biri olan amcası Mardin Eski Senatörü olan Cemil Çeçen’den aldığı siyasi tecrübe bilgilerle büyümüştür.

Çeçen sadece siyasi olarak değil bir çok sivil toplum kuruluşlarında görevler üstlenerek hemşehrilerine hizmet etmektedir. Bunlardan bazıları;

-Ankara’da Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği Yönetim Kurul Üyesi
-Mardin Genç İş Adamları Derneği Üyesi
-Mardin Birlik Vakıfı Yönetim Kurulu Üyesi
Çeçen Mardin’de kurucusu olduğu ÇEAK Taşımacılık Şirketi ve AŞT Ldt.Şirketi ile bir çok hemşehrisine iş istihdamı sağlamış güvenilen bir iş adamıdır.