"İşçinin ve çiftçinin sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapacağız"

HÜDA PAR Mardin milletvekili adayı Altunkaynak, "Eğer halkımız teveccüh gösterip bizi seçerse işçinin, esnafın, çiftçinin ve şoförün sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz."dedi

Politika 12.06.2018 12:26:16 0

HÜDA PAR Mardin milletvekili adayı İsa Altunkaynak, Midyat´ta esnaf ve köy ziyaretlerinde bulunarak vatandaşların sıkıntılarını dinledi.Altunkaynak, HÜDA PAR´ın amaç ve ilkelerini anlatarak halktan oy talebinde bulundu.

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Altunkaynak, seçildikleri takdirde HÜDA PAR olarak her türlü sorunun üstesinden gelecek kadro ve vizyona sahip olduklarını söyledi.

?Esnaf ekonomik bir darboğazda?

EstelÇarşı esnafını ziyaret ettiklerini belirten Altunkaynak,  esnafın özellikle ekonomik açıdan bir darboğazda olduğunu kepenk kapatma noktasına geldiğini belirtti.

Altunkaynak, ?Esnaf ziyaretlerimizde büyük bir teveccühle karşılaştık. Sıcak bir karşılama vardı. Bu tutumlarının sandığa da yansıyacağı kanaatini edindik. Esnafımız ekonomik olarak bir darboğazda. Çoğu esnafımız iflasın eşiğinde, kimisi ise tamamen kepenklerini kapattı. Hükümetin bu konuda üstüne düşeni yapmadığını, üstelik teşvik tedbirlerinde kısıtlamalara gittiğini esnafımız ifade ediyor. HÜDA PAR olarak; seçildiğimiz takdirde çalışmalarımızın büyük bir kısmını bu alan oluşturacaktır. Bunun sözünü veriyoruz. Sosyal ve kültürel alanlarda  memleketimizin kalkınması için azami gayret göstereceğiz. Doğru siyaset, gerçek adalet anlayışıyla yola çıktığımız için çalışmalarımızda doğruluğu şiar edeceğimizi ve yapmayacağımız hiçbir hizmetin sözünü vermeyeceğimizi vurgulamak istiyoruz.?dedi

?Sorunları çözmek için bir şans verilmeli?

Yaptıkları köy ziyaretlerinde izlenimlerini aktaran Altunkaynak, bölgemiz başta olmak üzere birçok sorunun çözülmesi için HÜDA PAR´a bir şans verilmesi gerektiğini söyledi.

Altunkaynak,?Yaptığımız köy ziyaretlerinde, yine özellikle çiftçi kardeşlerimiz büyük sıkıntı yaşadıklarını teşvik ve destek tedbirlerinden yeterince yararlanamadıklarını, bürokratik engellerle karşılaştıklarını ifade ediyorlar. Ayrıca sınır ticareti yapan araç şoförlerinin de büyük sıkıntıları var. Yurtdışından yanlarında getirdikleri üç-beş paket sigara ve mazot nedeniyle yüksek meblağlarda para cezası ve hapis cezası veriliyor. Bu cezalardan dolayı birçok araç icralık olup sahipleri ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Bunun için yöneticilerin bu konuda hassas olmalı. Bu mağduriyetlerin giderilmesi konusunda bizden yardım bekliyorlar. Eğer halkımız teveccüh gösterip ve seçilirsek esnafın, şoförün, çiftçimizin bu sorunlarını en üst perdeden çözmek için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.? diye konuştu.

Altunkaynak ayrıca sanayi esnafı yararına verilen iftar yemeğine katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. (Haber Merkezi)