İspanya Barselona’da Mardin ve Artuklu Üniversitesinin Tanıtımı Yapıldı

İspanya Barselona’da 2022 EAIE Avrupa Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı gerçekleştirildi. Fuarda Mardin Artuklu Üniversite'de yerini aldı.

Eğitim 15.09.2022 11:01:00 0
İspanya Barselona’da Mardin ve Artuklu Üniversitesinin Tanıtımı Yapıldı

13 Eylül tarihinde başlayan Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarında Mardin Artuklu Üniversitesi de davetli olarak yerini aldı. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Harman ile Artuklu Üniversitesi  Erasmus+ Kurum Koordinatörü Öğretim Görevlisi  İrem Karamık Kaya  Eğitim Konferansı ve Fuarına katıldılar.

Dünya Genelinden Fuara Katılan Üniversiteler Mardin’e Davet Edildi Kadim Şehrimiz Mardin’i ve Artuklu Üniversitesini tanıtmak amacıyla Avrupa Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarına katıldıklarını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, 'kendimizi nasıl daha çok geliştirebiliriz' başlığı altında uzmanların verdiği eğitim seminerlerine de katılım gösterdiklerini aktardı. Etkinliğe dünya geneli üniversitelerden yoğun bir katılım olduğunu ve farklı ülkelerden katılım sağlayan üniversitelerle iş birliği yapabilmek adına onlarla ikili görüşmeler yaptıklarını söyleyen Rektör Özcoşar,  Görüşmelerde Üniversitemizi olduğu kadar Şehrimiz Mardin’i de anlattıklarını ve katılımcıları şehrimize davet ettiklerini ifade etti.

 Uluslararası Öğrencilerin Artuklu Üniversitesinde Staj Yapabilme İmkanı ve Alanı Bulunuyor Uluslararsı etkinlikte Artuklu Üniversitemizin Ahlak, Bilgi ve Üretim üzerine kurguladıkları anlayışlerini ile kendilerine özgün bölüm ve çalışmaları da anlattıklarını söyleyen Rektör Özcoşar, dünyanın farklı üniversitelerinde okuyan Uluslararası öğrencilerin Artuklu Üniversitemizde staj yapabilme imkanlarının olduğunu ve staj uygulama alanlarını da dünya üniversitelerinin yetkililerine aktardıklarını ve etkinlik süresince Mardin’i ve üniversitemizi tanıtıcı materyalleri de katılımcılara hediye ettiklerini belirtti.