Ispartalı öğrenciler Nusaybin'de ağırlandı

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamından Isparta'dan ilçeye gelen öğrenci ve öğretmenleri ağırladı.

Gündem 24.05.2022 10:44:00 0
Ispartalı öğrenciler Nusaybin

Nusaybin Zeynel Abidin Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında "Güller Şehrinden Evliyalar Şehrine Tebessüm" sloganıyla Isparta Şehit Tevhit Akkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile idareci, öğretmen ve öğrenci değişim programı düzenledi.

Proje kapsamında Isparta'dan Nusaybin'e gelen 2 öğretmen ve 8 öğrenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ile birlikte Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ercan Kayabaşı'nı ziyaret ettiler.

Proje hakkında Sayın Kayabaşı'na bilgi verilirken, Isparta'dan gelen öğrencilerin 10 gün boyunca Nusaybin'de kalacağı belirtildi.

Öğrenci değişim programlarının önemine değinen Sayın Kayabaşı, öğrencilerden Nusaybin'de kaldıkları süre boyunca bol bol fotoğraf ve video çekmelerini ve Isparta'ya döndüklerinde bunları aileleri, arkadaşları ve çevreleriyle paylaşımlarını istedi.

Nusaybin'in önemine de değinen Sayın Kayabaşı: "Burada Dünyanın İlk Üniversitesi Nisibis Akademi (Mor Yakup Kilisesi) ile Zeynel Abidin Cami ve Külliyesi bulunuyor.  Bu topraklar çok özel ve güzel topraklardır. Camisi ve Kilisesi ile yüzyıllardır yan yana barış ve kardeşlik içerisinde hizmet veriyor. İlçemizdeki bu güzellikleri gittiğiniz memleketinizde mutlaka anlatmanızı istiyorum" dedi.