İstanbul'da Mardin Tanıtım Günleri düzenlenecek

İstanbul Mardin Dernekler Federasyonu öncülüğünde İstanbul’da Mardin Tanıtım günleri etkinliği düzenlenecek. Program 25 ve 28 Ocak tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda olacak.

Yaşam 20.01.2024 21:58:00 0
İstanbul

İstanbul Mardin Dernekler Federasyonun tarafından 25-28 Ocak tarihlerinde Mardin İl Tanıtım Günleri İstanbul Atatürk Havalimanı C Terminalinde etkinlik alanında  ziyaretçilerine kapılarını açacak. Etkinliğin resmi protokol açılışı 25 Ocak günü 16:00’da yapılacak.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Tuncay Akkoyun, İstanbul Valisi Davut Gül, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, STK ve kent protokolünün katılım göstermesi beklenilen tanıtım günlerinde; Mardin’in ilçe belediyeleri ve Mardin 1969 Spor kendilerine ait stantlarda tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilecek. Mardin’imizin tarihi, kültürel ve yöresel lezzetlerinin yanında Mardin’e özgün Reyhanî ve kemençesi ile İstanbullularla buluşacak.

Mardin Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sedat Göngörür, birincisi yapılan etkinlikten sonra yedi yıldır etkinlik düzenlenmediğini hatırlatarak, Bu yıl ikincisi yapılacak Mardin tanıtım günlerinde hemşerileriyle buluşacakları için mutlu olduklarını söyledi.

“Mardin kokusunu hissetmelerini istiyoruz”

Göngörür, “Dinlerin ve dillerin şehri Mardin’ tanıtım günleri ile İstanbul’daki insanlara Mardin’imizi anlatmak, tanıtmak, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda katkı sağlamakla birlikte onlarla gönül bağı kurmayı  amaçlıyoruz. Barış ve Medeniyet şehri Mardin Türkiye ve dünya genelinde kültür, tarih ve inanç anlamında birçok şehirden daha fazla çeşitliliğe ve değere sahiptir. Bu kadim şehri ziyaretçilerimize tanıtmak ve turizm potansiyelimizi artırmak katkı sağlamak amacıyla, Her sokağı her köşesi tarih kokan Mardin Kasımiye ve Zinciriye Medreseleri,M.Ö 12 bin yıllık Boncuklu Tarla Dara Antik Kenti, Mor Gabriel ve Deyrulzafaran Manastarıları, Ulu camii ve birçok değere sahip zenginlikleriyle miras şehirdir. Mardin Tanıtım Günleri sahip olduğumuz tarihsel ve kültürel değerlerimiz yanında Mardin mutfağının tanıtılması açısından da çok önemlidir. Mardin Tanıtım Günlerine gelen misafirlerimiz Mardin’in eşsiz lezzetleriyle buluşacaklar. Yapılan bu etkinlikler ile birlikte Mardin’imizin marka değeri artmakla birlikte şehrimizin esnafının, Mardin’e özel üretilen ürünlerin ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarımızın tanıtılması ve ekonomik anlamda Mardin’e geri dönüşümleri bu tanıtımlar ile mümkündür. İstanbul Atatürk havalimanında düzenlenecek olan “Dinlerin ve Dillerin Şehri Mardin” tanıtım günlerine herkesin gelerek buram buram Mardin kokusunu hissetmelerini istiyoruz, değerli hemşehrilerimizin bir nebze de olsa memleket hasretlerini gidermesi bizleri mutlu ve memnun edecektir.” dedi.