İtfaiyeciliği Severek Öğreniyorlar

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, ‘İtfaiye Haftası’ kapsamında minikleri ağırlayarak oyun havasında itfaiyeciliği sevdiriyor.

Gündem 5.10.2023 10:20:00 0
İtfaiyeciliği Severek Öğreniyorlar

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İtfaiye Haftası kapsamında miniklere yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi. İtfaiye Daire Başkanlığı ana binası ile çeşitli okullarda düzenlenen etkinliklerde yangına ilk müdahale, yangın söndürme, itfaiye hortumu ile su sıkma, yanan tüpün söndürülmesi gibi önemli bilgiler oyun havasında anlatılarak hem itfaiyeciliği kavramaları hem de eğlenceli vakit geçirmeleri sağlandı. 

 

Yangın söndürme, arama kurtarma gibi araçların tanıtıldığı etkinlikte minikler araçlara binerek meraklarını giderdi. 

 

Ayrıca etkinliklerde, ev veya okulda yangın çıktığında hemen büyüklerine haber vermeleri, 112 itfaiyenin aranması gerektiği, yangın yerinden derhal uzaklaşarak binayı terk etmeleri gerektiği anlatıldı. 

 

Bu kapsamda, Derik Cevizpınar Mahallesi Mezopotamya Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Anasınıfı, Artuklu Zinciriye İlköğretim Okulu, Nusaybin Yıldırım İlkokulu, Artuklu Deha Özel Kreş, Nusaybin Nisibis İlkokulu, Kızıltepe ilçesi Akkol Koleji, Mardin Çocuk Akademisi Anaokulu, Nusaybin Yıldırım İlkokulu ve Kızıltepe ilçesi Akkol Koleji olmak üzere onlarca öğrenci ve öğretmene eğitim verildi.