İYİ Parti Mardin´de Süleyman Akar güven tazeledi

İYİ Parti Mardin 1. Olağan Kongresi Mardin Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı. Kongre sonucunda İYİ Parti Mardin il Başkanı Süleyman Akar yeniden seçilerek güven tazeledi.

Politika 12.07.2020 11:52:55 0
İYİ Parti Mardin´de Süleyman Akar güven tazeledi

Kurucu il başkanı Süleyman Akar´ın Tek liste ile girdiği Kongreye Mardin´den sorumlu Tekirdağ milletvekili ve Meclis Katibi Enez Kaplan yanı sıra diğer parti temsilcileri ile İYİ parti teşkilat üyeleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ve kongreyi yönetecek delegasyonun seçiminin ardından il başkanlığının bütçe ve faaliyet raporları okunarak ibraz edildi.

Kongrenin siyasi konuşmalar bölümünde konuşan İYİ Parti İl Başkan Süleyman Akar, İYİ Parti, Ötekileştirilen Halkların var olma iradesinin adıdır. Bağımsızlık aşkıdır, özgürlük sevdasıdır.? dedi

 

Siyaset; değişime cesaret edebilmek ve değiştirebilmek demektir.

İYİ Partinin bu kudret ve iradeyle Türkiye´de yeni bir ufuk, yeni bir umut kazandırdığına yürekten inandığını belirten İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, ?İYİ Partili olmak demek; Halkı yoksulluktan kurtarmak için, başı dik sırtı pek bir ülke yaratmak için kendini adamak demektir.. İYİ Partili olmak demek; demokrasinin öncüsü olmak demektir Siyaset; bana ne verecek değil, ben topluma ne vereceğim demektir. Siyaset; değişime cesaret edebilmek ve değiştirebilmek demektir. Siyaset; çağ değiştirecek kudrete ve iradeye sahip olmak demektir. İYİ Partinin bu kudret ve iradeyle Türkiye´de yeni bir ufuk, yeni bir umut kazandırdığına yürekten inanıyorum. Değerli dostlar, yerel teşkilatlarda yöneticilik yapmak sorumluluk gerektirir. Zordur, yorucudur. Bu nedenle İYİ Parti Mardin il ve ilçe teşkilatlarında görev alan bütün yol arkadaşlarıma, huzurlarınızda bir kez daha içtenlikle teşekkür etmek istiyorum.? İfadelerini kullandı.

İYİ Parti olarak, birinci önceliğimiz tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak önyargılardan arınmış iktidara odaklanmış bir teşkilat yapısını oluşturmak olduğunu kaydeden Akar, konuşmasına şöyle devam etti.? Şu an, salonda bulunan insanların gözlerinden ben bu inancı bu kararlığı ve mücadele azmini, görüyorum.. Her şeyin en iyi ve en güzeline layık halkımızın her zaman ve her koşulda yanında olarak hazır ve dinamik teşkilatlar kurmak zorundayız. Gün farklılıklarımızı ayrıştırma nedeni olarak değil bir zenginlik ve kalkınma unsuru olarak görmemiz gereken gündür. Gün kişisel zaaflarımızı parti dışında tutarak iyi partiye yakışır bir disiplin içinde ülkemizi karanlık emellerine alet etmek isteyenlerle mücadele günüdür. Gün dostluk barış sevgi ve dayanışma günüdür. Gün iyi Partiyi iktidara taşıyacak yolda el ele omuz omuza birlik olma, birliğimizi, dayanışmamızı güçlendirme günüdür. Gün bizim gibi düşünmeyen bütün toplum katmanlarıyla bir arada yaşama günüdür. Birbirimizi anlamaya dinlemeye çalışarak kimseyi aşağılamadan kimseyi ötelemeden yok saymadan insan merkezli bir hayatı paylaşma günüdür bugün. Ancak o zaman iyi Parti siyaset sahnesinde hak ettiği onurlu yeri alabilecek halkın özlediği ve umutla beklediği siyasi iktidarın gerçek sahibi olacaktır. Değerli yol arkadaşlarım; Sizleri her gün daha da yoksullaşan açlığa yokluğa işsizliğe mahkûm edilen halkımızın refah ve mutluluğunu artırmak için, Çocuklarımızın aydınlık geleceği için, Barış içinde yaşanan bir dünya için, Uygar ve sosyal bir hukuk devleti olarak yönetilen özgür ve demokratik bir Türkiye için, İyi Parti´yi iktidara taşımaya, bu uğurda zorlu ancak onurlu bir mücadeleye çağırıyorum. Bu duygu ve düşünceyle kongremizin hayırlara vesile olmasını diler hepinizi saygıyla selamlıyorum.?