İzmit Heyeti Pişmaniye Festivali için Kızıltepe´de

zmit Belediyesi tarafından bu sene 10´uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Pişmaniye Festivali Kızıltepe´de gerçekleşecek. Festivale katılmak için İzmit´ten Kızıltepe´ye gelen 75 kişilik kafile Kızıltepe Belediyesini ziyaret etti.

Yaşam 4.08.2018 17:27:07 0
İzmit Heyeti Pişmaniye Festivali için Kızıltepe´de

İzmit Heyeti Pişmaniye Festivali için Kızıltepe´de

İzmit Belediyesi tarafından bu sene 10´uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Pişmaniye Festivali Kızıltepe´de gerçekleşecek. Festivale katılmak için İzmit´ten Kızıltepe´ye gelen 75 kişilik kafile Kızıltepe Belediyesini ziyaret etti.

 

İzmit Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve bu sene 10´uncusu düzenlenen Uluslararası Pişmaniye Festivali İzmit Belediye Başkanı, Kocaeli AK Parti Milletvekilleri, İzmit Kaymakamı, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ile pişmaniyeciler ve basın mensuplarından oluşan 75 kişilik bir heyet yarın Kızıltepe´de gerçekleşecek festivale katılmak üzere ilçeye geldi.

 

Kızıltepe Cumhuriyet meydanında düzenlenecek Pişmaniye Festivaline katılmak üzere Mardin´e gelen İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Cemil Yaman, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç ile birlikte 75 kişilik bir kafile Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş´ı ziyaret etti.

 

Kafileyi Kızıltepe Belediyesinde karşılayan Ahmet Odabaş, ?Kıymetli ve değerli dostlar ilçemize hoş geldiniz. İzmit Belediye Başkanımız başta olmak üzere hepinize teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu kardeşliğe, bu beraberliğe yaptığımız bu festivallerin çok büyük katkısı var. Her birinizi burada görmekten çok büyük mutluluk duyuyorum? dedi.

 

Belediye ziyaretinin ardından kafileye Mardin´in yöresel yemekleri ikram edildi. Festival kapsamında yarın da ilçede çeşitli etkinlikler yapılacak. Etkinlikler çerçevesinde 3. Ağustos Cuma günü saat 17.00 de ilçe merkezinde bulunan Aşiti mahallesinde İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan İzmit Dostluk Parkının açılışı Kızıltepe Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş ve İzmit Belediye başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından gerçekleştirecek.

 

Aynı gün saat 18.00 de Cumhuriyet Meydanı´nda yapılacak olan Uluslararası 10. Pişmaniye Festivali Mehter takımının meydanda yapacağı yürüyüş ve alana gelişiyle başlayacak olan proğramda Folklor ve Mehter gösterisi düzenlenecek.

Cumhuriyet Meydanında ki Pişmaniye çekimi ve dağıtımının yapılacağı festival halka açık olacak.