KADEM Başkanı Erdoğan Kızıltepe Atık Dönüşüm Okulunu ziyaret etti

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar KADEM Değerlendirme Toplantısına katılmak ve çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek üzere Mardin’e geldi.

Gündem 18.06.2022 11:18:00 0
KADEM Başkanı Erdoğan Kızıltepe Atık Dönüşüm Okulunu ziyaret etti

Mardin’de çeşitli ziyaret ve toplantılar gerçekleştiren KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar Kızıltepe ilçesini de ziyaret ederek Kızıltepe Kaymakamlığı ile Kızıltepe Belediyesi tarafından kurulan ve GAP idaresi tarafından desteklenen Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve “Kızıltepe kadını el ele veriyor, atık malzemeyi dönüştürüyor” sloganı ile Kooparatif bünyesinde faaliyet yürüten Kızıltepe Atık Dönüşüm Okulunu ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Erdoğan, kendisine eşlik eden Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş ile Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam’ın eşi Dilek Çam’dan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Çevreye, topluma ve ekonomiye katkıları için Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çalışanlarını tebrike etti.

Dinleri ve kültürleri binlerce yıldır bağrında yaşatan Mardin'in masalsı sokaklarını gezerek vatandaş ve esnaf ile sohbet eden KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar Deyrulzafaran Manastırı, Kasımiye Medresesi ve Ulu Cami gezerek ilgililerden bilgi aldı.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar ayrıca Mardin Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ni (ŞÖNİM) ziyaret ederek, bölgedeki şiddet olayları ve koruyucu/önleyici uygulamalar hakkında bilgi aldık.

KADEM Mardin Temsilciliğini ziyaret eden Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar daha sonra Genç KADEM söyleşi buluşmasına katılarak Mardinli gençler ile bir araya gelerek sorularını cevapladı.

KADEM Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Sümeyye Erdoğan Bayraktar daha sonra Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ve STK Temsilcileri ile beraber KADEM Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.