Kadım coğrafyamızı, altın ile birleştirdik

Mardin’de Altın, mücevher ve takı dünyası’nın tanınmış adresi Aydemir Kuyumculuk, 30 yıl kurulusu nedeniyle bir video ile yeni yıl mesajı yayınladı.

Gündem 27.12.2022 22:37:00 0
Kadım coğrafyamızı, altın ile birleştirdik

“Dinlerin, kültürlerin, halkların barış içinde yüzyıllardır birlikte yaşadığı dünyanın sayılı şehirlerinden biridir Mardin. Bugüne kadar çok sayıda kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış ve halen çok kültürlü yaşam tarzı ile dünyaya örnek gösterilecek bir hoşgörü ve güven ortamına sahip Mardin, mimari, etnografik, arkeolojik, tarihi ve görsel değerleri ile zamanın durduğu izlenimini veren Güneydoğu’nun şiirsel kentlerinden biri.


Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı yer olan Mardin, kozmopolit bir yapıya sahiptir. Geleneksel el sanatlarından biri olan telkâri sanatı, kültürel miras anlamında Mardin’in en önemli el sanatlarından biridir. Mimarisiyle zamanın durduğu izlenimini veren Şahmeran’lı masalların şehri Mardin dinlerin ve dillerin birleştiği kadım coğrafyamızı, altın ile birleştirdik. Mesleki hayatımızın 30 yıl kuruluşumuzun heyecanını yaşıyoruz. 2022’yi geride bırakarak yeni umutlarla 2023 yılına merhaba diyoruz. Biraz yorgun, biraz hüzünlü ama bir o kadar da gelecekten ümitli olarak karşıladığımız 2023 yılı, inanıyorum ki hayırlara vesile olan yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Paylaşma, dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergileyerek zorlu günlerde birbirimize destek olduğumuz 2022 yılından önemli dersler çıkararak 2023 yılına giriyoruz. İnşallah yeni yılda çok daha verimli, yoğun çalışmalarda bulunacak, yeni projelerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İnanıyoruz ki her yeni yıl bir umuttur ve geleceğe dair temiz bir sayfadır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Mardin halkı olmak üzere tüm ülkemize ve yurtdışında bizi takip eden sevenlerimize sağlık ve huzurlu bir yıl diliyoruz.”