Kadın eli yakıt pompasına da değdi

Kadınlar hem hemen her işte varız dedi ve erkek mesleği olarak bilinen her işe el attı. Mardin Kızıltepe´de de iki genç kız bir akar yakıt istasyonunda çalışmaya başladı. Pompanın başına geçen kadınlar, arabalara akar yakıt dolduruyor, ve fırça ile arabal

Yaşam 24.12.2018 09:16:12 0
Kadın eli yakıt pompasına da değdi

SELMAN GÜNEŞ

Kadınlar hem hemen her işte varız dedi ve erkek mesleği olarak bilinen her işe el attı. Mardin Kızıltepe´de de iki genç kız bir akar yakıt istasyonunda çalışmaya başladı. Pompanın başına geçen kadınlar, arabalara akar yakıt dolduruyor, ve fırça ile arabaların camlarını temizliyor.

Kızıltepe ilçesinde Mardin Yolu Caddesi üzerinde yeni açılan bir akar yakıt istasyonu kadın istihdamına destek vermek için kadınlarla çalışmaya başladı. Söz konusu iş yerinde çalışan Rojda Çobanoğlu ve Özgür Gümüşten, ismindeki iki kadın çalışan büyük beğeni topluyor. Normalde erkek mesleği olarak bilinen pompa işine de el atan kadınlar, otomobillere yakıt dolduruyor. Erkeklere taş çıkartan kadınlar, kirlenen arabaların camlarını da temizliyor. Kadın çalışanlar akar yakıt istasyonunda markete de bakıyor.

 

Kadın gücüne inandığını vurgulayan Rojda Çobanoğlu, ?Benim bu işi yapmamın nedeni aileme destek olmak, kadının gücü ve kadın ve erkek eşitliğidir. Biz zorlanmıyoruz ayağımızın üzerinde durabiliyoruz. Müşteri memnuniyetini sağlamak için her türlü işi yapıyoruz.? dedi.

Müşterilerin tepkilerinin iyi yünde olduğunu anlatan Çobanoğlu, ?Müşteriler güzel diyaloglar oluyor. ?Müşteriler çok sevindik, bayanların da çalışması iyi. Yani kadının da kendi ayakları üzerinde durması güzel ve hoş bir şey´ diyorlar. Yani herkesin tepkisi bu. Bir tane abi markete gelerek alışveriş yaptı ve şöyle bir diyalog yaşadık; ?Ben daha önce arabamı başka yerde dolduruyordum, artık bayanları gördüğümden beri buraya geleceğim dedi. Bayan sürücülerde, ?Biz çok memnun kaldık? diyor. Yani böyle müşterilerimiz var. Sürekli sabit müşterilerimiz oluyor, aile gibi olduk.? açıklamasını yaptı./resimler/2018-12/24/0918497930598.jpg

 

Kadın çalışan Özgür Gümüşten ise ?Bence bir bayanın kendi ayakları üzerinde durması çok güzel bir şey. Bunun bir akar yakıt istasyonu olması bence fark etmiyor. Güzel tepkiler de alıyor. Gelen müşteriler, ?Pompacının bayan olması, marketçinin baya olması buraya rahatlıkla girebiliyoruz ve çıkabiliyoruz.´ Diyorlar. Bu onları mutlu ettiği gibi bizi de mutlu ediyor.? diye konuştu.

Akar yakıt istasyonunda kadınlarla aynı devriyede çalışan erkek pompacılar da iş arkadaşlarına tam destek veriyor. Erkek pombacılar kadınların kabiliyetli olduğunu ve kadınların erkeklerden daha iyi çalışabileceklerini söylüyor. Erkekler, bayanların olmasının müşteri için de daha iyi olduğunu ifade ediyor.

 

İşveren Şerif Yalçın, da kadın ve erkek eşitliğine inandığını ifade ederek kadın gücünü desteklediğini söyledi./resimler/2018-12/24/0920383098338.jpg


Anahtar Kelimeler: Kadın yakıt pompasına değdi