Kadın Dostu Kentler Projesi

Yaşam 8.08.2014 09:26:11 0
Kadın Dostu Kentler Projesi

İçişleri Bakanlığı Birleşmiş Milletler Ortak Programı Kadın Dostu Kentler-2 Projesi İl Kadın Hakları Koordinasyon Üst Kurul Toplantısı Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı Başkanlığında yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, UNFPA (Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu) ve UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) tarafından yürütülmektedir. Kadın Dostu Kentler–2 Ortak Programı, İsveç Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (SIDA) tarafından finanse edilmektedir.

Kadın Dostu Kentler Programı, sürdürülebilir ve insan hakları temelli yaklaşımıyla BM Nüfus Fonu tarafından İnsan Haklarının kabul edilişinin 60. yılı vesilesiyle yapılan değerlendirmede tüm dünyada ‘insan hakları alanında yürütülen’ en iyi altı proje arasına girmeyi başarmış ve Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını yerel yönetimlere taşıyan ilk proje olmuştur.

Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı tarafından onaya sunulan Mardin Yerel Eşitlik Stratejik Planı oy birliğiyle kabul edildi. Vali Yardımcısı Avcı ayrıca, programın İçişleri Bakanlığı tarafından çok önemsendiğine, kadın erkek eşitliği konusunda kurumlara düşen sorumlulukların yerine getirilmesinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Mardin Yerel Eşitlik Stratejik Planının onaylandığı toplantıya; Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Jandarma Komutanlığı, DİKA Genel Sekreterliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İş-kur İl Müdürlüğü, İl Dernekler Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Yurt-Kur Müdürlüğü ile Mardin’deki STK’lar katıldı.

Toplantı, katılan kurumların Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) hakkında Ağustos ayı sonuna kadar görüş bildirmeleri kararıyla sona erdi.

 


Anahtar Kelimeler: