Kadın merkezlerinde kurslar başladı

Kızıltepe Belediyesi, Kovid-19 salgını nedeniyle 4 kadın merkezinde ara verilen kurslara alınan önlemlerle yeniden başladı.

Yaşam 18.02.2021 12:46:00 0
Kadın merkezlerinde kurslar başladı

Kızıltepe Belediyesi, Kovid-19 salgını nedeniyle Hanımeli Kadın Merkezi, Turgut Özal Sağlık Yaşam Merkezi, Mezopotamya Hanımeli Sağlık Yaşam Merkezi ve Dikmen Hanımeli Kadın Merkezi'nde kadınlara yönelik verdiği kurslara ara vermek zorunda kaldı. Uzun süredir kapalı olan kurslar sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları gözetilerek başladı. Kadın merkezlerinde kadınlara yönelik birbirinden farklı eğitici ve meslek edindirecek kursların yanı sıra keyifli vakit geçirebilecekleri kurslar da yer almakta. Merkezde giyim, el sanatları, okuma yazma, Kur’anı Kerim ve kuaför kursu yer almakta.  Bunun yanı sıra anneleri ile birlikte gelen çocuklar için de oyun odaları da kadınlarımızın ihtiyacına cevap vermekte.

Kurs merkezleri Kovid-19 salgını kuralları çerçevesinde hazırlanarak kursiyerlerini ağırlamaya başlayıp, eğitimlerini sürdürüyor. Kurslara katılan kadınlar kurs bitiminde Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika ile ödüllendirilecek. Kurslara katılmak isteyen tüm kadınlar merkezlere başvurarak kurslara katılım sağlayabilir. Ayrıca kadınlarımızdan gelen talepler üzerine merkezlerde kadınlara psikolojik destek de verilmektedir.


Anahtar Kelimeler: Kadın merkezlerinde kurslar başladı