Kadir Gecesi´ne TRT Kurdi´nin özel yayınları damga vurdu

İslam alemi için kutsal olan Kadir Gecesi´ne TRT Kurdi´nin Diyarbakır ve Suriye´nin Afrin kentinden eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği özel canlı yayınlar damgasını vurdu.

Gündem 2.06.2019 00:43:53 0
Kadir Gecesi´ne TRT Kurdi´nin özel yayınları damga vurdu

İslam alemi için kutsal olan Kadir Gecesi´ne TRT Kurdi´nin Diyarbakır ve Suriye´nin Afrin kentinden eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği özel canlı yayınlar damgasını vurdu.?Diyarbakır ve Afrin.Kardeş iki şehir? sloganıyla her iki kentten de canlı yayınlar gerçekleştiren TRT Kurdi´nin yayınları büyük ilgi gördü.
İslam aleminin 5.haremi şerifi olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami,Kadir Gecesi´nde doldu taştı. Suriye´nin Afrin kentinde de Kadir Gecesi nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti,ibadetlerini yerine getirdi ve dualar etti.

Yayınlar Büyük İlgi Gördü

Diyarbakır Ulu Cami ve Suriye´nin Afrin kentinde teravih namazlarından sonra organize edilen mevlid programları TRT Kurdi tarafından canlı olarak ekrana getirildi. Yayınlara hem yurt içinden hem yurt dışından yoğun ilgi gösterildi. Saatlerce devam eden ve eş zamanlı olarak ekrana getirilen yayınlar izleyenlere Kur´anı Kerim ve Mevlidi Şerif ziyafeti sunuldu./resimler/2019-6/2/0046034650798.jpg