Kadir Gecesi Kızıltepe camilerinde ihya edildi

Kadir Gecesi`nde Kızıltepe Yeni Camisi`ni dolduran ilçe halkı, dualarında Gazzelileri unutmadı.

Yaşam 24.07.2014 12:19:48 0
Kadir Gecesi Kızıltepe camilerinde ihya edildi

Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan Yeni Cami’de mübarek kadir gecesi ihya edildi. Yatsı ezanıyla beraber genç, yaşlı, bayan ve çocuk camiye akın eden Kızıltepe halkı camide boş yer bırakmadı. Ara sıra imamın dışarıda kalan kardeşlerimiz var diyerek biraz daha safların sıklaştırılmasını istedi.

Gecede bir konuşma yapan ilçe müftüsü Mustafa Ali Işık, bu gecede tüm duaların Gazze için yapıldığını söyledi. Işık, özellikle terör devleti İsrail tarafından şehit edilen Müslümanlar için dua talebinde bulundu.

Allah’u Teâlâ’nın bu gecenin sevabını 83 yıla eşdeğer kıldığını belirten Müftü Işık, “Hayatımızın rehberi olan Kur’an-ı Kerim mübarek Ramazan ayının Kadir Gecesi’nde indirilmiştir. Biz de Müslümanlar olarak bu gecemizi sabah namazına kadar ibadetle geçirelim. Bol, bol Kur’an-ı Kerim okumalım. Tespih namazını kılalım. Özellikle bu mübarek gecede Gazze’deki kardeşlerimize bolca dua edelim. Çünkü şuan 2 milyar Müslüman’ın gözü önünde, şu mübarek günlerde kardeşlerimiz katlediliyor. Ama 2 milyar Müslüman alemi bir şey yapmıyor. Bizim elimizden duadan başka bir şey gelmiyor.  Biz de bu gece Yahudilerin Müslümanlara kurduğu tuzakların kendi başlarına geçirilmesi için dua edelim.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ilçe müftüsü Işık, cami imamı Mehmet Salih Çalka ve cami müezzini Abdurrahim Bingöl tarafından Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlit okundu. Mevlidin ardından cami cemaatiyle beraber bir günlük kaza namazı kılındı, 5 hatim okundu. Kadir gecesi programı, kılınan tespih namazı ve yapılan duanın ardından sona erdi. 


MİNİK ELLER DUAYA KALKTI

Kızıltepe Merkez Kız Kuran kursunda düzenlenen Kadir Gecesi programında minik öğrenciler İslam alemi için duada bulundu.

Mardin Kızıltepe Merkez Kız Kuran kursunda düzenlenen Kadir Gecesi programında minik öğrenciler, Gazze’deki Müslümanlar başta olmak üzere İslam alemi için duada bulundu.

Kurs hocası Muradiye Erdoğan tarafından organize edilen Kadir Gecesi programına, bayanlar yoğun ilgi gösterdi.
Programda, Asrı Şerife Kız Çocuk İlahi Grubu tarafından, ilahiler ve Mevlidi şerif okundu. Daha sonra söz alan Merkez Kız Kur’an kursu hocası Muradiye Erdoğan, mübarek Kadir Gecesi’nin önemine dair kısa bir konuşma yaptı.

Vaazın ardından, siyonist terör devleti İsrail tarafından şehit edilen Gazze’ deki Müslümanlar için Ramazan ayında okunan on bir hatmin duasını okudu. Dua esnasında minik öğrencilerin havaya ellerini kaldırarak iştirak etmesi, güzel bir atmosfer oluşturdu.