Kahve bahane projesi

Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, ?kahve bahane´ diyerek köyleri gezip kadınların sıkıntılarını dinliyor

Gündem 5.01.2019 09:00:51 0
Kahve bahane projesi

HABER MERKEZİ                                                

Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü,  kadınların sorunlarını yerinde tespit etmek için ?Kahve Bahane Projesi´ kapsamında köy köy geziyor.  Kadınlarla kahve işliğinde yapılan sohbetlerde kadınlar sıkıntılarını anlatıyor.

Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri kahvelerini hazırlıyor, çeşitli hediyelerle her gün farklı bir köyün yolunu tutuyor. Köylü kadınlarla bir araya gelen ekipler, ilk önce kadınlara kahve ikram ediyor.

Kahve Bahane projesi kapsamında hazırlanan programda kadınlarla sohbetler yapılıyor.  Kaymakam ve Belediye başkan vekili Mehmet Yüzer´in eşin Filiz Yüzer´in de içerisinde bulunduğu ekip, kadınların sıkıntılarını kendilerinden dinliyor. Sağlık ekipleri kadınların sağlık taramalarını yapıyor. Ayrıca ekip içerisinde bulunan bir psikolog da kadınları dinliyor. Sorunların halledilmesi için hazırlanan rapor, belediyenin ilgili birimlerine veriliyor.

Köprübaşı Köyüne yapılan ziyarette Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Yıldız, Kaymakam ve Belediye başkan vekili Mehmet Yüzer´in eşin Filiz Yüzer, AK Parti il ve ilçe başkanlarının eşleri ve AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman´ın eşi de yer aldı.   

Programa katılan Köprübaşı köyünde oturan kadınlar belediye ekiplerine teşekkür etti.

 


Anahtar Kelimeler: Kahve bahane projesi