"Kaliteli yayın önemlidir"

Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdürlüğünü ziyaret eden Mardin Milletvekili Abdurrrahim Akdağ, Kaliteli yayın yapan, kurumsallaşmış, çalıştırdığı basın emekçilerine iyi koşullar sunabilen bir yerel basın camiasının herkesin arzusu olduğunu söyledi.

Yaşam 21.08.2014 15:12:24 0

Mardin Milletvekili Abdurrrahim Akdağ, Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek, Şube Müdürü Adnan Günbegi’ye yeni görevinde başarılar diledi.

Mardin’in büyükşehir statüsüne kavuşması ile açılan BİK Şube Müdürlüğüne atanan Adnan Günbegi’ye Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yüksek İstişare Kurulu üyesi Kadir Üründü ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Akdağ, Basın İlan Kurumu`nun kamu kurum ve kuruluşları ile basın arasında köprü kurmak gibi önemli bir görev üstlendiğini belirtti.

Ak Parti hükümetinin Anadolu basınını ayakta tutmak ve güçlendirmek için çok büyük görevler üstlendiğini ifade eden Akdağ, resmi ilanların yerel basın kuruluşları için önemli bir gelir kalemi olduğuna dikkat çekti.

Kaliteli yayın yapan, kurumsallaşmış, çalıştırdığı basın emekçilerine iyi koşullar sunabilen bir yerel basın camiasının herkesin arzusu olduğunu belirten Akdağ, “BİK’in bu ilan desteği, yerel basınımızın yenilenmesi, kurumsallaşması ve kaliteli yayıncılık yapabilmesi adına hayati önem taşıyor. Resmi ilanlar, yerel gazeteler için önemli bir kaynak olma özelliği taşıyor. Oldukça kıt imkânlarla halkı bilgilendirme görevini yerine getiren yerel gazetelerimiz için resmi ilanlar, yıllardır varlıklarını sürdürebilme nedeni olmuştur. Tabi ki gelişen Türkiye’de devletin tüm kurumları dahil, ülke dinamikleri yenileniyorsa, yerel basınımızın da bu doğrultuda değişen şartlara ayak uydurması gerekmektedir. Basın İlan Kurumu da bu yenilenme sürecinde sektörün lokomotifi olma, gelişime öncü olma misyonunu üstlenmiştir. Bu düşüncelerle Basın İlan Kurumu’nun Mardin basını için hayırlı çalışmalara imza atacağına inanıyorum.” dedi.

Akdağ, aynı zamanda yerel gazetede yazı yazmanın kendisinin gazetecilerle iletişim kurmada avantaj sağladığını belirterek, ulusal olduğu kadar yerel basını da her zaman yakından takip ettiğini belirtti. Akdağ, BİK’in son dönemde yerel basının güçlenmesine yönelik yaptığı çalışmaları da takdirle karşıladığını belirtti.

BİK Şube Müdürü Adnan Günbegi da yerel ve genel basını destekleyen ve düzenleyen kurum olarak görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını kaydetti. Mardin’de yaklaşık 3 aydır faaliyet gösterdiklerini belirten Günbegi, amaçlarının resmi ilanları adaletli bir şekilde paylaştırırken, yerel gazeteleri, resmi ilan alma konusunda belirlenen standartlara kavuşturmak olduğunu dikkat çekti.

Mardin’de yayın yapan gazeteler hakkında Akdağ’a bilgi veren Günbegi, “Gayemiz kimseyi cezalandırmak değil. Ancak devletin sağladığı bu desteğin de kalitenin artması yönündeki yatırımlara kanalize edilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Böylelikle yerel yayıncılığa bir kalite gelmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.