Kamor Milet Bahçesi açılacağı günü bekliyor

Mardin´in ilk millet bahçesi olan; Kamor Millet Bahçesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce atıl durumda olan bir alanda kuruldu. 54 bin metre kare alan üzerine kurulan bahçe 2018 yılında 3 milyon turist ağırlayan Mardin için adete altern

Yaşam 30.12.2018 09:46:39 0
Kamor Milet Bahçesi açılacağı günü bekliyor

HABER MERKEZİ

İçişleri bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Mustafa Yaman, hayata geçirdiği projelerle şehre yeni bir görünüm kazandırmaya devam ediyor.

Hendekler çukurlar ve terör olayları ile anılan kentte daha önce atıl durumda olan ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Fisun Karaboğa tarafından hayata geçirilen Kamor Millet Bahçesi açılacağı günü bekliyor. Bugüne kadar Karaboğa şehre 500 bine yakın ağaç bir çok yeşil alan kazandırdı.

 

Kamor Millet Bahçesi göz kamaştırıyor

54 bin metre kare alan üzerine kurulan bahçe içerisine 40 bin metre kare yeşil alan oluşturuldu. Farklı türde yüzlerce ağaç dikildi.  40 bin metre kare alan piknik için de kullanılabilecek. Bahçeye gelen vatandaşlar kendi yemeklerini kendileri pişirebilecek.

Çeşitli organizasyonlar, konserler, Ramazan eğlenceleri için 3 bin kişilik anfi tiyatro alanı oluşturuldu. 800 kişilik düğün salonu.  Kafeterya, çay bahçesi kuruldu. Alan içerisinde yapay bir havuz da kuruldu.

6 bin 500 metre kara alan üzerine iki futbol, voleybol, tenis kortu ve basketbol sahası yapımı tamamlandı. Çam ağaçları arasında hazırlanan yürüyüş ve koşu alanlarının yapımı tamamlandı.

Ailecek otarmak için kamelyalar bitirildi. Engelli ve yaşlılar için asansörler kuruldu. Çocuk oyun alanlarının oluşturuldu. 3 milyon turist ağırlayan Mardin için bir alternatif alan haline gelen bahçenin drone ile çekimi mest etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Türkiye´nin bir çok yerine millet bahçeleri kurucağız sözünden sonra başlanılan Kamor Millet Bahçesinin açılışına da Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yapacağı temenni ediliyor./resimler/2018-12/30/0947429511225.jpg