Kanserle boğuşan 5 çocuklu annenin feryadı

Kızıltepe’de yaşayan kanser hastası 52 yaşındaki Aygül Kurtay, eşi hayatını kaybedince tek başına 5 çocuğuna hem annelik hem de babalık yaptı. Kanser nedeniyle yataktan çıkamayan fedakar annenin mücadelesi yürek burkuyor.

Yaşam 19.01.2021 09:15:00 0
Kanserle boğuşan 5 çocuklu annenin feryadı

52 yaşındaki Aygül Kurtay, eşi hayatını kaybedince tek başına 5 çocuğuna hem annelik hem de babalık yaptı. 2 kızını üniversitede okutan  fedakar anne yakalandığı meme ve troit kanseri nedeniyle yataktan çıkamaz duruma geldi. Çocuklarına bakacak mecali kalmadığını belirten Kurtay, yetkililerden ve hayır severlerden yardım bekliyor.

Dunaysır Mahallesi 565 Sokakta kerpiç bir evde yaşayan kanser hastası 5 çocuk annesi 52 yaşındaki Aygül Kurtay’ın eşi 2019’da kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. O günden sonra çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan fedakar anne iki kızını üniversitede okuttu. Kurtay, yakalandığı meme ve troit kanseri yüzünden yataktan kalkamaz hale geldi. Devletten aldığı maaş ve vatandaşların yardımlarıyla ayakta kaldıklarını ifade eden Kurtay, artık acılarının dayanamaz hale geldiğini ve çocuklarına bakamadığını söylüyor.

“Çocuklarımı kimseye muhtaç etmedim”

Bugüne kadar çocuklarını kimseye muhtaç etmediğini söyleyen fedakar anne, “Halimi görüyorsunuz, şimdiye kadar çocuk büyüttüm ama artık yapamıyorum. Fındık toplamaya gittim, pamuk toplamaya gittim, domatese, karpuza, soğan toplamaya gittim. Hepsini yaptım çok şükür. Hiç pişman değilim ama bu hastalık beni mahvetti. Acım çok, arabam yok kimsem yok beni alıp arabayla hastaneye götürsün.” dedi.

Kızıltepe Kaymakamlığı Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf ve hayırseverlerin yardımıyla geçimini sağladığını kaydeden Kurtay, “Çalışanım yok, evime bakacak kimsem yok. Oğlumun haftalığı 30 lira. Hadi gel 30 liraya aile geçindir. Şimdi elektrik faturası geldi, su parası, çalışanım yok perişanım. Evim de hepsi yıkık. Evimin damının tahtaları kırılmış.

“Artık dayanamıyorum”

Kurtay son olarak şunları söyledi: “Vakıf bana 250 gönderiyor. Dilekçe yazıyoruz, çocuklarımı gönderdim dilekçemi kabul ettiler. Başka kimsem yok. Yardım yapan insanların hakkını yemiyim yetim derneği ve hayır severler yardım ediyor, yani çocuklarımın yiyeceğini onlar getiriyor. Dışarı çıktığımda titriyorum. Hep yataktayım, perişanım. Torpilin varsa her şeyin var. Bu zaman hep torpille olmuş. Cebin (paran) varsa akraban da var. Cebin yoka akraban da yok. Göğsümü aşağıya kadar almışlar. Boğazım sanki boğulacak gibi oluyorum. Troitlerim var  kafamın 3 damarı kurumuş. Eskiden idare ediyordum. Elim de tutmayınca işim bozuldu. Artık dayanamıyorum. Maaşım 750- 800 TL, başka gelirim yok. Bu parayla elektrik faturası mı su faturası mı ödeyeyim?”