Kaptan Taco futbolu bıraktı

Kızıltepe Futbolunun önemli isimlerinden olan Mahmut Kurtay namı diğer Taco Kaptan futbolu 40 yaşında bıraktığını açıkladı. Antrenörlük lisansını alan Kaptan Taco´nun hedefinde Kızıltepe´de amatörde oynayın bir takımı bir üst lige çıkarmak var.

Spor 14.08.2019 22:34:36 0
Kaptan Taco futbolu bıraktı

HABER SELMAN GÜNEŞ

Hayatında hep futbol vardı. İlerleyen yaşına rağmen bir çok hocanın son kozu ve kurtarıcısı olarak maça girer ve skoru takımı lehine çevirirdi. Zaman zaman fedakarlık yapar kendi yerine genç futbolcuların oynaması tercih ederdi. O Kızıltepe futbolunun Mahmut Kurtay´ı yani Kaptan Taco´suydu. Kızıltepe´de futbol camiası 1998 yılından beri Kaptan Taco lakaplı Mahmut Kurtay´ı tanımaya başladı. Taco 3. lig, BAL ve Mardin Amatör Lig´inde bir çok takımda top koşturdu. 40 yaşındaki tecrübeli futbolcu, Kızıltepe 1946 Spor ile fotbol hayatına virgül koydu.

 

Tecrübelli futbolcu, sırasıyla Kızıltepespor, Yaylayanıspor, Nusaybin Demir, Siverek Belediye, Viranşehir Belediye, Kızıltepe Barış, Derikspor, Kızıltepe Fırat, Kızıltepe 1946 Spor yeni adıyla Mardin Büyükşehir Belediyespor da top koşturdu. 40 Yaşında futbolu bıraktığını açıklayan Kaptan Taco, ?Hedefim Kızıltepe´de amatörde oynayan bir takımı üst lige çıkarmak olacak. Kızıltepe futboluna artık antrenörlük olarak uzun yıllar hizmet etmek istiyorum. Kızıltepe´nin gençlerine sahip çıkılmalı. Futbolculuk kariyerim boyunca genç futbolculara ağabeylik yaptım. Bunu yine sürdüreceğimden kimsenin endişesi olmasın.? açıklamasını yaptı.

´Genç futbolculara cebinden harçlık verirdi´

Kızıltepe 47 Gençlik Taraftar Grubu tecrübeli futbolcu için sosyal medya hesaplarında bir açıklama yaptı. Açıklamada Taco´ya öfgüler dizen taraftar grubu, ?Kızıltepe futbolunun gülen yüzü, neşesi, abisi Taco kaptan futbolu bıraktıktan sonra kendisini artık antrenör olarak göreceğiz. Kızıltepe takımları Taco kaptanın futbol tecrübesinden faydalanması lazım. Kaptanımız oynadığı her takımda büyük fedakarlıklar yaptı. Gençlere cebinden harçlık verdi, ayakkabı aldı, hatta cebinden para koyarak transfer bile yaptı. Taco kaptan hiçbir zaman parayı ön planda tutmadı. Tekrar söylüyorum bu adamdan her takıma lazım Kaptan Taco seviyoruz seni.? ifadelerine yer verildi./resimler/2019-8/14/2237174737940.jpg


Anahtar Kelimeler: Kaptan Taco futbolu bıraktı