Karaboğa ile Akkuş aileleri arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 3 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle Karaboğa ile Akkuş aileleri arasında başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

Gündem 12.01.2024 20:16:00 0
Karaboğa ile Akkuş aileleri arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Kızıltepe ilçesinde 3 yıl önce Abdülmecit Karaboğa’nın arazi anlaşmazlığı yüzünden öldürülmesiyle Karaboğa ile Akkuş aileleri arasında başlayan kan davası ilçenin ileri gelenlerinin araya girmesiyle son buldu.

Kızıltepe ilçesi kırsal Hocaköy Mahallesi mevkiinde 2021 yılında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı kavgada Abdülmecit Karaboğa hayatını kaybetmiş, 3 kişide yaralanmıştı. Olay sonrası Karaboğa ile Akkuş aileleri arasından başlayan husumet, ilçenin ileri gelenlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

İki aile arasında yaklaşık 3 yıldır devam eden husumetin sonlandırılması için bölgenin ileri gelenleri bir araya gelerek heyet oluşturdu. Heyetin içinde yer alan kanaat önderleri Süleyman Akdağ, Şeyhmus Duyan, Mahmut Timur ve Sait Dündar’ın girişimleri sonucunda Ailelerin ikna edilmesinin ardından Kızıltepe ilçesinde barış yemeği programı düzenlendi.

Barış programına Kızıltepe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Abdullah Şahin, Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, Mardin il Müftüsü Enver Türkmen, Kızıltepe Müftüsü Abdullah Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Evren Ekmekçi ile her iki ailenin üyeleri katıldı. El sıkışan iki aile fertleri, okunan duanın ardından kucaklaşarak aralarındaki husumeti bitirdiklerini söyledi.

Kızıltepe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Abdullah Şahin, iki ailenin barışmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, barışın sağlanmasına katkı sunan herkese teşekkür ederek, bir daha böyle üzücü olayların yaşanmamasını temenni etti.

Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen de, böyle güzel bir barış ortamında bulunduğundan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Türkmen, “Bugün Recep ayının başlangıcı, bu ay barış ayıdır. Planlansa bile bu kadar güzel güne denk gelmezdi. Bugün bu ortama vesile olan başta kanaat önderleri olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum. Her iki aileyi de tebrik ediyorum. Sizler kendinize yakışanı yaptınız. Allah sizlerden razı olsun.” ifadelerini kullandı.