Kardeşliğe kupayı kaldırdılar

Welthungerhilfe (Alman Derneği) tarafından sosyal uyum projesi kapsamında Suriyeli mülteciler ve Kızıltepeli gençler arasında ´Kardeşlik Futbol Turnuvası´ düzenlendi. Turnuva sonunda şampiyon gelen turuncu takıma kupası verildi.

Spor 17.11.2018 13:45:19 0
Kardeşliğe kupayı kaldırdılar

Suriye´de ki iç savaştan kaçarak Türkiye´ye sığınan mültecilerin ülkemize uyum sağlaması için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Mardin Kızıltepe´de de Welthungerhilfe (Alman Derneği)   tarafından sosyal uyum projesi kapsamında ´Kardeşlik Futbol Turnuvası´ düzenlendi.

Takımlar Türk ve Suriyelilerin karışımından 80 kişiden oluşarak 8 takım kuruldu.Turnuvada  Yeşil ve Turuncu takım rakiplerini eleyerek finale kaldı. Oldukça çekişmeli geçen final maçında turuncu takım yeşil takımı 5-0 yenerek kupanın sahibi oldu.

Projenin sorumlusu Fevvaz Ahmed projenin devam edeceğini vurgulayarak, "Beş senedir Mardin´de faaliyet yürütüyoruz. Bu turnuvanın amacı kardeşliktir.  Suriyeli ve Türkler arasında arkadaşlıklar daha da ilerlesin diye yaptık. İnşallah Mardin´de de bunu yapacağız."

Turnuvaya katılanlarda Suriyeli  futbolcularda kupayı kazanmanın büyük gurur verici olduğunu söylediler.  Seremoni sonunda futbolcular kupalarına kavuşmanın sevincini yaşadı.

 /resimler/2018-11/17/1523491079561.jpg