Kardeşlik kafilesi Trabzon yolunda

Mardin- Trabzon Kardeşlik Köprüsü projesi kapsamında Mardinli aileler Trabzon´a gitti.

Yaşam 12.05.2018 10:32:11 0
Kardeşlik kafilesi Trabzon yolunda

 

Mardin- Trabzon Kardeşlik Köprüsü projesi kapsamında Mardinli aileler Trabzon´a gitti.

 

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesinin Desteği ile Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonunun yapmış olduğu Mardin -Trabzon Kardeşlik Projesi kapsamında geçtiğimiz gün Trabzonlu bir kafile Mardin´e gelerek 3 gün boyunca Mardin ve ilçelerini gezdi. Trabzonlu aileler Mardinli ailelerin evlerinde misafir edildi.

Proje kapsamında şimdi de Mardinli yaklaşık 50 kişilik bir kafile Trabzon´u ziyaret için Kızıltepe ilçesinden yola çıktı. Aileler Trabzon´da 3 günlün kalacak. Kafile burada tarihi ve turistik yerleri gezecek. Çeşitli ziyaretlerde bulunacak ve Trabzonlu ailelerin evlerine misafir olacak.

?Proje ülkemizde diğer şehirlerde de gerçekleşsin?

Projenin mimarlarından Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Onursal Başkanı ve  Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, ?Trabzon´dan gelen aileleri en güzel şekilde Mardin´de ağırladık. Şimdi de biz ailelerimizle birlikte gidiyoruz. Kendi evimize gitmiş gibi hissediyoruz. İnşallah bu kardeşlik köprüsü hep devam eder. Bu kardeşlik köprüsü ülkemizde diğer şehirlerde de gerçekleşir.? dedi.