Kaymakam Çam´dan Ayasofya Camii açıklaması

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam sosyal medya Hesabından yaptığı açıklamada ?Bugünleri gösteren Rabbime hamdolsun. Elhamdulillah.? dedi.

Politika 10.07.2020 19:30:39 0
Kaymakam Çam´dan Ayasofya Camii açıklaması

Danıştay´ın Ayasofya kararının ardından ilk açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya´nın ibadete açıldığını belitti. Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam da sosyal medya Hesabından yaptığı açıklamada ?Bugünleri gösteren Rabbime hamdolsun. Elhamdulillah.? dedi.

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya´nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştayın bu kararı ile Ayasofya´da ibadetin yolu açılmış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay kararı ile Ayasofya´nın ibadete açılmasına ilişkin, "Ayasofya Camii´nin Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına karar verilmiştir." dedi.

 

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam da sosyal medya Hesabından Erdoğan´ın kararını paylaşarak yaptığı açıklamada ?Bugünleri gösteren Rabbime hamdolsun. Elhamdulillah.? İfadelerini kullandı

/resimler/2020-7/10/1933094638968.jpg