Kaymakam Ermiş Zile´ye atandı

Kaymakam ve vali yardımcılarının atamasını düzenleyen Mülki İdare Amirleri kararnamesi yayınlandı.

29.06.2015 09:07:13 0
Kaymakam Ermiş Zile´ye atandı

Kaymakam ve vali yardımcılarının atamasını düzenleyen Mülki İdare Amirleri kararnamesi yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 657 sayılı Kanunun 45, 68/B, 74 ve 76 ncı maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülen Mülki İdare Amirleri kararnamesi Resmi Gazete´de yayınlandı.

Yeni Mülki İdare Amirleri kararnamesi ile Kızıltepe ilçe Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş Tokat´ın Zile ilçe kaymakamlığına atanırken yerine Mardin Vali Yardımcısı Ali Güldoğan Kızıltepe Kaymakamı olarak atandı.

Kızıltepe Kaymakamlığına atandığından günden beri yaptığı çalışma ve hizmetler ile her zaman vatandaşın yanında olan Kaymakam Ermiş´in ilçeye Ziraat  fakültesi kazandırmak, başta fen ve spor lisesi olmak üzere yeni okulların açılması ve sayısının yükselmesi için özel çaba sarf etmesi, geldikten sonra başlattığı Samimi-yet projesi ile yetim ailelerin, kimsesizlerin ve sorun sıkıntısı olan halkın yanında yer alması Kızıltepeliler arasında büyük bir sevgi kazanmasına sebep oldu. Kaymakam Ermiş´in tayininin duyulmasuyla beraber Kızıltepeliler sosyal medyada Ermiş´in ilçeden ayrılacak olmasının üzüntüsü dile getirerek büyük övgülerde bulunup sevgilerini belirttiler.

Yaptığı başarılı çalışmalar ile halkın takdir ve sevgisini kazanan ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş´in vali olarak ataması beklenirken tercihleri arasında bulunmayan Zile Kaymakamlığına atanması akıllara acaba Devlet başarıyı ödüllendirmek yerine cezalandırıyor mu sorusunu getiriyor.

Zile Kaymakamlığına atanan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş´e yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Mardin Vali yardımcısı Ali Güldoğan´ın Kızıltepe Kaymakamlığına atanmasını ise ilçemizi ve sorun sıkıntılarını bilen birisi olması nedeniyle bir şans olarak görüyoruz.

Mülki İdare Amirleri kararnamesi ile Mardin ve ilçelerinde ki görev değişimleri ise şu şekilde gerçekleşti:

Kızıltepe Kaymakamlığına Mardin Vali Yardımcısı Ali Güldoğan.

Nusaybin Kaymakamlığına Gürgentepe Kaymakamı Murat Sart.

Artuklu Kaymakamlığına Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk.

Mardin Vali Yardımcılığına Yedisu Kaymakamı Aziz Onur Aydın.

Savur Kaymakamlığına Sütçüler Kaymakamı idris Koç.

Derik Kaymakamlığına Kiğı Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk.

Mazıdağı Kaymakamlığına Güçlükonak Kaymakamı Halit Benek.

Dargeçit Kaymakamlığına Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş atandı.

Zile neresidir?

Tokat ilinin 67 km batısında yer alan bir ilçedir. Zile ilçesinin doğusunda Turhal ilçesi, güneyinde Artova ilçesi ve Yozgat iline bağlı Kadışehri ilçesi, batısında Yozgat ilinin Çekerek ilçesi ve Amasya´nın Göynücekilçesi, kuzeyinde ise Amasya ili bulunmaktadır.Zile ilçesi coğrafi konumu itibariyle 40 derece 19 dakika kuzey enlemi, 35 derece 45 dakika doğu boylamı arasında yer almaktadır. Zile´nin bağlı olduğu Tokat ili, Karadeniz bölgesinin orta Karadeniz bölümünde yer almaktadır. İl toprakları 35° 27´ ve 37° 39´ doğu boylamları ile 39° 52´ ve 40° 55´ kuzey enlemleri arasında kalır. Kuzeyden Samsun, kuzeydoğudan Ordu, güneyden Sivas veYozgat, batıdan Amasya illeriyle çevrilidir. Trafik kod numarası 60´tır. Tokat il merkezine 66 km uzaklıkta olup, Anadolu´nun en eski yerleşim merkezlerinden birisidir. İlçe nüfusu merkez- 34 bin 291, köyler- 23 bin 856 olmak üzere toplam 58 bin 147 kişi´dir.

zile ile ilgili görsel sonucu


Anahtar Kelimeler: Kaymakam Ermiş Zile atandı