Kaymakam Yüzer: İhmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehirleri imha eder

Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer, ?Biz şehirleri imar edeceğiz, fakat şehirleri imar ederken yeni nesilleri ihmal ederseniz o ihmal ettiğiniz yeni nesil imar ettiğiniz şehirleri imha ederler.? dedi.

Gündem 30.01.2019 16:12:05 0
Kaymakam Yüzer: İhmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehirleri imha eder

SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer, ?Biz şehirleri imar edeceğiz, fakat şehirleri imar ederken yeni nesilleri ihmal ederseniz o ihmal  ettiğiniz yeni nesil imar ettiğiniz şehirleri imha ederler.? dedi.

Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri, Kızıltepe Belediyesine şehirde kullanılması için banklar ve dubalar üretmeye başladı. İlk etapta 50 bank üreten öğrenciler hem pratik yapma şansı buluyor hem de para kazanacak.

Kızıltepe Belediyesi ilçede kullanılmak için artık bank, kamelya ve dubalarını malzemelerini Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerine yaptırıyor. Proje bağlamında öğrenciler ilk etapta 50 bank ve 40 adet, duba üretti.  Biten ürünleri Kızıltepe Kaymakamı  ve Belediye Başkan vekili Mehmet Yüzer, inceledi.

 

´Gençlere sahip çıkılmalı´

?Biz şehirleri imar edeceğiz, fakat şehirleri imar ederken yeni nesilleri ihmal ederseniz o ihmal  ettiğiniz yeni nesil imar ettiğiniz şehirleri imha ederler. Bizim gençlerimizi ihmal etmek gibi bir lüksümüz yok. Onların çalışması bizim için zaruridir. İnterneti kendi alanınız için de kullanın. Bize örnekler getirin. Araştırın yapın. Bank yapmak kolay, daha özgün, Kızıltepe´ye daha özgün ürünler üretin. Bize örnek getirin biz onları alırız.? dedi.

Bankları üretin öğrenciler  ilk etapta 50 adet ürünü teslim ettiklerini söylediler. Öğrenciler, proje sayesinde aile bütçelerine de katkı sunacaklar.