Kaymakam Çam: Failin yakalanması an meselesi

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, maganda kurşunuyla kafasından vurularak öldürülen Onur Başboğa olayına ilişkin konuştu. Çam, "Yüzde 90 bulgular elimize geçti. Failin yakalanması an meselesi." dedi.

Gündem 29.07.2022 08:06:00 0
Kaymakam Çam:  Failin yakalanması an meselesi

Kızıltepe'nin sorunları Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesinde ele alındı. Programa; Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürü Mehmet Songur, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar  katıldı. 

 

Programda konuşan Kaymakam Hüseyin Çam, ilçede yapılan hizmetler ve yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Kurdaki yükseliş nedeniyle ihalesi yapılan bir çok projenin ertelendiğini belirten Çam, projelerin hayata geçirilmesi için çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti. Çam, kırsal mahallelerde asfaltlama çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti.

 

Failin yakalanması an meselesi

 

Geçtiğimiz günlerde bir maganda kurşunuyla başından vurularak hayatını kaybeden 12 yaşındaki Onur Başboğa olayına da değinen Hüseyin Çam, bu olayın bir milad olduğunu söyledi. Onur'un öldürülmesine ilişkin yüzde 90 bulguların ellerine geçtiğini kaydeden Çam, failin yakalanmasının an meselesi olduğunu vurguladı. 

 

"Birinin sevinci başkalarının hüznü olmasın"

 

 "Düğü Salonları sahipleri de aramızda bu acı olay hepimiz için bir milat olsun." diyen Çam," Sivil toplum kuruluşlarımızdan, muhtarlarımızdan, esnaflarımızdan Kızıltepe'mizde yaşayan bütün vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını istiyorum. Birinin sevinci başkalarının hüznü olmasın. 11 yaşındaki gencecik çocuğun hayatını hiç kimsenin mahvetmesine, onu toprağın altına koymasına, annesini gözü yaşlı bırakmasına kimsenin hakkı yoktur. Bu çok vahim bir olay. Bu olay içimizi parçaladı. Çocuk arkadaşıyla beraber belediyenin karşısındaki sokağı tam dönüyor. Arkadaşıyla konuşuyor ve nereden geldiği belli olmayan bir kurşun kafasına geliyor. Bir düğün salonundan atılan mermi bir çocuğun vefatına mal oluyor."

 

Düğün salonları sahiplerini uyaran Çam,"Düğün sahipleri laf geçiremeyeceği adamı düğününe davet etmesin. O adam gelecek gösteriş yapacak iki tane silah sıkacak, öbür tarafta masum bir çocuk vefat edecek. O adam eğlenmesin. Silah ile eğlenen bir adam varsa eğlenmesin, kusura bakmasın. Düğün salonlarında çalışmayan kamera kalmayacak. Bir yerden silah gelirse o anda bulamasak muhakkak kamera kayıtlarından izleyeceğiz. Düğün salonu sahipleri bize şunu demesin: 'Etrafı gören kameram yoktu'. O zaman tüm sorumluluk düğün salonu sahibinin. Düğününü yapmak isteyen vatandaşları ilgili kulluğa yönlendirin. İkincisi de kameralarınız her daim hazır olsun. Çünkü bu olayı kameralar vasıtasıyla aydınlattık." şeklinde konuştu.

 

Ailelere çocukları okula gönderin çağrısı

 

Çocuklarını okula göndermeyen ailelerin cezalandırılacağını belirten Çam, aileleri eğitim alanında sorumluluk almaya davet etti. Herkesin ana dilini öğrenmesinin en doğal haklarının olduğunu kaydeden Çam, çocukların eğitimden mahrum bırakılmaması gerektiğini de söyledi. Bir insanın problemlerini anlatabilmesi için Türkçe'yi öğrenmesi gerektiğini belirten Kaymakam Çam, dünyanın Kızıltepe ve Mardin'den ibaret olmadığını aktararak eğitimin önemine  değindi. 

 

Ayrıca, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından muhtarlara  kadına yönelik şiddet hakkında bir psikolog seminer verdi.

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Kaymakam : Failin yakalanması meselesi