Kaymakam Çam’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gündem 3.12.2021 08:18:00 0
Kaymakam Çam’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Sadece bugün engelli vatandaşlarımızı anlamak ve görmek yetmez diyen Çam şunları söyledi;

3 Aralık Dünya Engelliler Günü toplumun her alanında engelleri kaldıran bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelleri kaldıran bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık arttırmayı amaçlamak adına özel ve önemli bir gün. Sadece bugün engelli vatandaşlarımızı anlamak ve görmek yetmez, onları her daim görmeli ve anlamalıyız. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki bizler de birer engelli adayıyız. Bugün hiçbir şeyimiz olmayabilir ama bu yarın bir engelli birey olmayacağımız anlamına gelmiyor. Bunun bilinciyle her daim onlarla birlikte olup yeri geldiğinde sesleri olmalıyız.

Engelli bireylerimizin topluma kazandırılması konusunda da hepimizin yapabileceği şeyler var yeter ki isteyelim ve duyarlı olalım. Toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak, onları desteklemek ve önlerindeki tüm engelleri kaldırmak hepimizin sorumluluğunda. Onlara destek verildiğinde neleri başarabildiklerini hepimiz biliyoruz. Bu bağlamda hedefimiz engelleri ortadan kaldırmak ve engel oluşturabilecek durumları en aza indirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, tüm engelli vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmesini diliyorum.