Kaymakam Ermiş Suriyeli aileye taziye ziyaretinde bulundu

Yaşam 17.10.2014 08:29:22 0
Kaymakam Ermiş Suriyeli aileye taziye ziyaretinde bulundu

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe’de faaliyet yürüten oda başkanları ile beraber Kızıltepe’de yaşanan 7 Ekim olaylarında öldürülen Suudi Arabistan vatandaşı Fehad İbrahim Elduveric ile Suriye vatandaşı Abdullah Muhammed Latif’in ailelerini ziyaret ederek kayınları Suriyeli Muhammed İbrahim’e taziye ziyaretinde bulundu.

Kaymakam Ermiş, taziye ziyareti esnasında ilçede yaşanan acı olayların müsebbibi kişilerin araştırıldığını ve sorumluların mutlaka adalete hesap vereceğini söyledi. Ayrıca bölgenin huzurunu kimsenin bozamayacağını belirtti.

Kurban Bayram nedeniyle ailesini görmek için Kızıltepe’ye gelen Suudi Arabistan vatandaşı Fehad İbrahim Elduveric ile iki yıl önce Kızıltepe’ye yerleşerek manavcılık yapan Suriye vatandaşı Abdullah Muhammed Latif bacanakların kayın biraderleri olan Suriyeli Muhammed İbrahim ise, bir mülki amirinin kendilerine taziye ziyaretinde bulunmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek acılarının bir nebze olsun hafiflediğini söyledi.

İbrahim, “Abdullah Muhammed Latif’ in eşi dul, çocukları ise babasız kaldı. Onlara bakacak kimse yok.”diyerek Türkiye’de kalabilmeleri için destek istedi. Kaymakam Ermiş de, Suriye vatandaşı olan Latif’in ailesine her türlü desteği vereceklerinin sözünü verdi.

Kobani’de İŞİD’in saldırılarını protesto eylemleri sırasında Suudi Arabistan vatandaşı Fehad İbrahim Elduveric ile Suriye vatandaşı Abdullah Muhammed Latif kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürürmüş ve araçları yakılmıştı.


Anahtar Kelimeler: