Kaymakam Şahin'den 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Şahin'den 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Gündem 24.11.2023 18:53:00 0
Kaymakam Şahin

Ülkelerin geleceklerini inşa eden en önemli güç ve unsur şüphesiz eğitimdir. Eğitim seviyesi yükselmemiş, bilimden ve teknolojik gelişmelerden habersiz kalan, nesillerini yenilenen çağın şartlarına göre geliştirmeyen milletler ilerleyemez ve refah toplumlar oluşturamazlar. Dolayısıyla var olan refah seviyemizi korumak ve daha da güçlendirmek için en önemli unsur olan eğitime her manada ehemmiyet göstermek gerekir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.”  sözü eğitime niçin önem vermemiz gerektiğini anlatmaktadır. Tüm dünyanın hızla değişim ve gelişim içerisinde olduğu bu çağda memleketimizin ve milletimizin hem bu gelişmeleri takip etmesi hem de eğitimde daha da ileriye gitmesi gerekir.

Bilim, sanat, kültür, teknoloji ve daha pek çok alanda kendisini geliştiren, milletine ve memleketine karşı bilinçli, sorumluluk duygusu yüksek, erdemli ve çalışkan nesiller yetiştirmek en önemli vazifemizdir. Şüphesiz bu vazifeyi yerine getirirken hayatlarımızın en önemli aktörleri kıymetli öğretmenlerimizdir.

Geleceğimiz olan kıymetli gençlerimizi yetiştirirken en önemli dayanağımız, en fazla emek harcayanlarımız, çocuklarımızı ilmek ilmek işleyen, onları parlatan değerli öğretmenlerimizdir.

Hayatımızın önemli parçaları olan, kıymetleri tarifsiz değerli öğretmenlerimize şükranlarımı sunarken, Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden öğretmenlerimize de rahmet diliyorum.

Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.