Kaymakamların yaptığı hane ziyaretleriyle sorunlar çözülüyor mu?

SELMAN GÜNEŞ / HABER YORUM

Gündem 30.12.2022 21:59:00 0
Kaymakamların yaptığı hane ziyaretleriyle sorunlar çözülüyor mu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan “Ulusal Hane Ziyaretleri” kapsamında ilçe kaymakamları merkez mahalleler ve kırsal mahallelerinde ziyaretler gerçekleştiriyor. Bu ziyaretlerin amaçları ziyaret yapılan evlerde vatandaşın istek ve şikayetleri birinci ağızdan dinleniyor. Peki bu hane ziyaretleri gerçekten de vatandaşın sorunlarını çözüyor mu? Yoksa sadece bu ziyaretler sosyal medyada mı kalıyor?

“Ulusal Hane Ziyaretleri” kapsamında  ailelerin ihtiyaç ve taleplerine uygun sosyal hizmet modellerini geliştirildiği bilgisi paylaşılıyor. Mardin’in birçok ilçesi gibi Kızıltepe’de de  “Ulusal Hane Ziyaretleri” gerçekleştiriliyor. Belediye ve kaymakamlıktan yapılan paylaşımlar sayesinde  Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Fatih Cıdıroğlu’nun kurum müdürleriyle birlikte ziyaretler yaptığı biliniyor. 

Kırsal mahallelerde yaşayan insanların maddi durumlarını muhtarlar bildiği için burada iş muhtarlara çok düşüyor. Gerçek ihtiyaç sahiplerini, sorunları olan aileleri köylerinin problemlerini bildirmeleri gerekiyor. Bu hanelerde yapılan görüşmeler neticesinde ‘birçok problem çözülüyor’ deniliyor. Peki kaç kırsal mahallenin ihtiyacı bu  “Ulusal Hane Ziyaretleri” kapsamında çözüldü. Bu bilgiler de somut verilerle paylaşılırsa bu işin etkinliğinin ne kadar olduğunu görmüş oluruz. 

Yoksa aksi takdirde sadece ziyaret haberleri yapıldı denilir. Buda insanlara çok inandırıcı gelmez. İnsanların alacağı sosyal yardımların paylaşılması belki insanları rencide eder işin o kısmı paylaşılmaya bilir ama kırsal mahalledeki sakinlerin genel kaç problemi “Ulusal Hane Ziyaretleri” kapsamında çözüldü. Kaç köyün su problemi, su problemi, yol problemi, çocuk oyun alanı talebi gibi istastiki bilgiler paylaşılırsa daha uygun olur.