Kaza sonucu iki kol ve bacağını kaybeden gencin protezleri için 1 milyon TL gerekiyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde elektrik çarpması sonucu bir bacağını ve iki kolunu kaybeden Cuma Yıldız, yürüyebilmek ve kızının elini tutabilmek için Almanya’dan getirilecek protezlere ihtiyacı var.

Yaşam 3.05.2021 10:52:00 0
Kaza sonucu iki kol ve bacağını kaybeden gencin protezleri için 1 milyon TL gerekiyor

 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde elektrik çarpması sonucu bir bacağını ve iki kolunu kaybeden Cuma Yıldız, yürüyebilmek ve kızının elini tutabilmek için Almanya’dan getirilecek protezlere ihtiyacı var. Ancak, maddi durumu düşük olduğu için 1 milyon TL değerindeki protezleri alamıyor. Yıldız hayırseverlerden destek bekliyor.

Kızıltepe Şahkulubey  Mahallesinde kiralık bir evde kalan 30 yaşındaki Cuma Yıldız, 3 sene önce damda su giderinin borusunu değiştirmek isterken elektrik akımını kapıldı.  1 kız çocuğu babası Yıldız, kazada iki kolunu ve sol bacağını kaybetti. Duvar ustası olan Yıldız talihsiz kaza sebebiyle bir daha çalışamadı. Bu süre zarfında büyük maddi sıkıntılar yaşayan Yıldız, yürüyebilmek ve kollarını kullanabilmek için protez kol ve bacak istiyor. Almanya’dan getirilecek protezler için ise 1 milyon TL gerekiyor. Talihsiz adamın maddi durumu düşük olduğu için protez parasını da karşılayamıyor. Yıldız için Mardin Valiliği izniyle bağış kampanyası başlatıldı.

Başından geçen talihsiz olayı anlatan Cuma Yıldız, “Yaklaşık 3 yıl önce evin damında su gideri borusunun değişimini yaparken elektrik akımına kapıldım. İki elim ve bir bacağımı kaybettim.  Şuanda maddi durumum olmadığı için protezlerimi yapamıyorum.  Maddiyatı 1 milyon TL’dir. Bu yüzden yardım severlerden yardım istiyorum. Allah yardımda bulunan herkesten razı olsun. Valilik izniyle sosyal medyada bir kampanya başlatmıştık.” dedi.

“Tekrar yürümek istiyorum, kızımın elinden tutmak istiyorum”

Tek isteğinin kızının elini tutup yürüyebilmek olduğunu aktaran Yıldız, “Bütün ihtiyaçlarım eşim tarafından karşılanıyor. Yemeğim olsun bütün ihtiyacım eşim tarafından gideriliyor. Kendi ihtiyacımı kendim göremiyorum. Tekrar yürümek istiyorum, kızımın elinden tutmak istiyorum. Kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılamak istiyorum” diye konuştu.