Kendi işinin patronu oldu şimdi Avrupa´ya tül perde dikiyor

Mardin Kızıltepeli Münevver Aydın 12 yıl önce mikrokredi ile işini büyüterek hem Avrupa´ya açıldı hem de ailesini geçindiriyor. Aydın İsviçre, Hollanda ve Almanya gibi ülkelere tül perde ve nevresim dikiyor. Girişimci kadın siparişleri yetiştirmek için h

23.03.2019 09:01:49 0
Kendi işinin patronu oldu şimdi Avrupa´ya tül perde dikiyor

HABER/ SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe´de yaşayan 2 çocuk annesi 34 yaşındaki Münevver Aydın, küçük yaşlarda dikiş, nakış ve dikim işlerine başladı. Edindiği tecrübe ile kendi iş yerini açmaya karar veren cefakar anne, bileziğini satarak bir dikiş makinesi  aldı. Mikrokrediden aldığı 700 lira ile kumaş alıp, dikip satmaya başladı. Aydın zamanla dükkanını daha da büyüterek Avrupa´ya da açılmaya başladı. Girişimci anne İsviçre, Hollanda ve Almanya gibi ülkelere tül perde ve nevresim dikip gönderiyor. 

Hayat hikayesini Yurt Haber Gazetesi´ne anlatan  Aydın, ?19 yıl içerisinde büyük işler kat ettiğimi düşünüyorum.  Epey bir yol gittiğimi ve başardığımı düşünüyorum.  19 yıl ayakta durmak kolay değil ve bayan olmak daha farklı.  Mikrokredinin bana büyük desteği oldu çünkü sıfır bütçe ile açmıştım. Allah´a çok şükür devam ediyoruz.? dedi.

İşlerini daha büyüttüğünü vurgulayan girişimci kadın, ?Dükkanımızı büyüttük ve ikinci şubemizi açtık. İkinci şubemi  de büyüttükten sonra bileziklerimi de satarak makine aldım. Mikrokredinin verdiği katkılardan dolayı tekstil işine de girdim ve hazır ürünler de getirdim.? şeklinde konuştu.

Avrupa´dan sipariş almaya başladı

Yurtdışına da ürünler gönderdiğini belirten Aydın, ?Almanya, Hollanda ve İsviçre´ye gönderiyorum. İstanbul´a gönderiyorum en çok ürünlerim o tarafa gidiyor. Orada insanlarımız çok buraya gelince bizim ürünlerimizi alıyorlar. Bizim ürünleri daha çok beğeniyorlar. Özellikle benim dikişimi daha çok beğeniyorlar.?  açıklamasını yaptı.

Ailesini geçindiriyor

Eşi çalışmadığı için evinin geçimini kendisinin sağladığını aktaran girişimci kadın tekstil atölyesi açmayı planladığını belirtti. Aydın, kadınları yeni açacağı tekstil atölyesinde istihdam etmek istediğini söyledi.

Münevver Aydın´ın başarılı bir girişimci olduğunu kaydeden Mikrokredi Kızıltepe temsilcisi Canan Özçelik  mikrokredi olarak Prof Azil Akgül hocamızın öncülüğünde  daima kadınların yanında olacaklarını ifade etti./resimler/2019-3/23/0903310992280.jpg