Kesintiler Kızıltepelileri İsyan Ettirdi

Yaşam 4.08.2014 17:15:02 0
Kesintiler Kızıltepelileri İsyan Ettirdi
Kızıltepe ilçesinde üç aydan beri elektriklerin sık sık kesilmesi, ilçe halkını isyan noktasına getirdi. Esnaflar, düzensiz elektrik kesintilerinden dolayı birçok elektronik cihazın zarar gördüğünü iddia ederek, duruma tepki gösterdi.
Elektriklerin sık sık kesilmesi ve DEDAŞ`ın telefonlarına cevap vermediğinden şikayet edenKızıltepe halkı, yetkilileri göreve çağırdı.
186 Elektrik Arıza telefonlarına cevap vermemesine tepki gösteren vatandaşlardan Mehmet Demir "Üç aydır elektriklerin sık sık kesilmesinden dolayı doğru düzgün bir iş yapamadım. Bu işten bıktım artık. Sık sık elektriklerin kesilmesi ve telefonlarımıza cevap vermemesi bizi canımızdan bezdirdiler. Ne yani başka yerlerdeki gibi bir yerleri kırıp ateşe vermemiz mi gerekiyor, ondan sonra mı bizi duyup sıkıntılarımıza kulak verecekler?" diye sordu.
Yaklaşık 3 aydır düzensiz elektrik kesintilerinin olduğunu iddia eden esnaflar, yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını talep etti. Esnaftan Murat Cemiloğlu ise, "Yaklaşık bir aydır 2 saatte bir elektrikler kesilip gidiyor. Evimizde ne doğru düzgün bir makine çalıştırıyoruz, ne de bir elbise yıkatabiliyoruz. İşyerimizde ise hiç kimseye hizmet veremiyoruz. Ama bir vatandaş bir aylık elektrik faturasını ödemediği halde hemen elektriklerini kesiyorlar. Bir aydır bu rezaleti çekiyoruz duyan ilgilenen yok bu nasıl bir iş" diye yetkilileri göreve davet etti. 
İnternet cafe işletmecisi Beşir Duymaz, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, aniden giden elektrik kesintilerinden dolayı birçok bilgisayarının zarar gördüğünü ifade ederek, diğer esnafların da zararlarının olduğunu söyledi. Ahmet Solhan ise ”Elektrik kesintilerinden dolayı birçok cihazım zarar gördü. Geçtiğimiz gün aniden kesilen elektrikten dolayı 4 adet bilgisayar kasası, 3 adet PC ekranı, modem ve benzeri birçok cihazım zarar gördü. Burada ki esnafların hemen hemen hepsi elektrik kesintisi nedeniyle mağdur durumdadır. Daha öncede yaşanan sorunlarda her hangi bir zarar tespiti yapılmamıştır. Yetkililerden bu konuya duyarlılık gösterip, ilgilenmelerini istiyoruz” dedi.
DEDAŞ yetkilileri ise, sorunun şebekeden kaynaklandığını ifade ederek, yaşanan elektrik sorununun ise görevlilerce düzeltildiğini ileri sürdüler.

Anahtar Kelimeler: