Kılıç basın mensuplarıyla buluştu

AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Yeni Parti binasının tanıtımı ve gündemdeki gelişmelerde bulunmak üzere Mardin'de görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya geldi.

Politika 12.11.2021 09:34:00 0
Kılıç basın mensuplarıyla buluştu

Ilısu Barajı açılışına gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Başkanı Kılıç, Partiye üye kazandırma çalışmalarına hız verdiklerini, bütün mahalle başkanlıklarına gerekli atamaların yapıldığını ve yarın seçim olacakmış gibi her zaman partiyi ve teşkilatı hazır bir anlayıştan hareketle çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Mardin'de yaşanan yerel sorun ve sıkıntılarla ilgili kendisine yöneltilen soruları da cevaplayan İl Başkanı Kılıç, Mardin'de yatırım programına alınan şehir Hastanesi'nin yer tespitinin yapıldığını, Sağlık Bakanlığı'nca gönderilen ekiplerce tespit edilen şehir hastanesinin yerinin önümüzdeki günlerce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ya da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.

AK Parti Mardin İl Başkanlığı görevini üç yıla aşkın bir süredir sürdürdüğünü kaydeden İl Başkanı Kılıç, Teşkilatçılıktan gelen bir il başkanı olarak parti binasını bir siyaset mektebi olarak gören ve bu anlayıştan hareketle her zaman parti için çalışmaları ve eğitimleri önemseyen bir başkan olduğunu kaydetti.

Başkan Kılıç, "Milletvekillerimizle her zaman teşkilatımızın diyalog yolları açık ve bir koordinasyon içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teşkilat olarak da iki ay önce 81 ilin il başkanları olarak Ankara Kızılcıhamam'da yapılan 3 günlük kampta istişare toplantısında bulunduk. Mardin Life Gerek bölgesel siyasette bölge insanımızın hassasiyet duyduğu konuları gerekse de teşkilatlanmamızla ilgili yaptığımız çalışmaları bir kez daha dile getirip, irdeledik. Pandemi sürecinin beraberinde getirdiği küresel ekonomik krizin yansımalarından tutun da  temel hak ve hürriyetler noktasında vatandaşlarımızın konuştuğu bütün eksikliklerin giderilmesi hususuna kadar bir çok başlık konuşuldu, tartışıldı." dedi.

ILISU, YEREL KALKINMAYA DA KATKI SUNACAK!

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışı gerçekleştirilen Ilısu Barajı'nın gerek ülke ekonomisine gerekse de bölgesel gelişime önemli kapılar aralayacağını kaydeden Kılıç, ilk başlarda sembolik bir açılışla hizmete açılması planlanan Ilısu Barajı'nın teşkilatlarının arzusu ve talebi doğrultusunda bir miting havasında açılışının gerçekleştirdiğini, kolluk kuvvetlerinin de tespit ettiği rakama göre 21 bin 650 kişinin katılım gösterdiği açılışla gerçekleştirilen barajın, milli ekonomiye yıllık 3 milyar liralık bir faydasının olacağını bunun yanında sosyal gelişim ve yerel kalkınmaya da önemli bir katkısının olacağını söyledi. Mardin Life

SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR SÖZ KONUSU

Mardin'de sağlık alanında önemli yatırımların yapıldığını, planlanan sağlık yatırımlarının hayata geçmesiyle birlikte Mardin'in sadece şehrin mukimlerine değil, Irak'tan, Suriye'den Urfa'dan Şırnak'tan gelecek hastalara da sağlık hizmeti verebilecek bir sağlık şehri haline geleceğini kaydeden İl Başkanı Kılıç, "Basınımız, Sivil Toplum örgütlerimiz ve halkımızın da desteğiyle şehrimize TIP Fakültesi Kararı Cumhurbaşkanımızın imzasıyla onandı. Bu noktada ciddi bir mesafe alındığını, Tıp Fakültesi Dekanı atamasının yapıldığını, kadro kurma çalışmalarının devam ettiğini hepimiz biliyoruz. Öte yandan Mardin Devlet Hastanemizin pozisyonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirildi. Bu da TIP Fakültemizin gerek alt yapısının güçlendirilmesi gerekse de hekimlerimizin tercihi noktasında ciddi bir adım olarak güçlendirilmiş oldu. Bir diğer taraftan mevcut hastanemize ek olarak devam eden 350 yataklı ek bina çalışmaları da süratle devam etmektedir. Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizin yeni binasında sona gelindi, yakında hizmet vermeye başlanacak. Nusaybin'e 20 üniteden oluşan yeni bir ağız ve diş hastalıkları hastanesi kuruldu. Midyat'ta ağız ve diş alanında bir hastanemiz kazandırılıyor. Derik Devlet Hastanesi'yle ilgili arazi tahsis sorunu aşıldı. İşte bütün bunlar sağlık alanına hükümetimizin şehrimize yaptığı önemli sağlık yatırımları olarak dikkat çekicidir" diye konuştu.

ŞEHİR HASTANEMİZİN YERİ BELLİ OLDU, YAKINDA AÇIKLANACAK!

Son günlerde sosyal medyada da gündem konusu olan Şehir Hastanesi'nin yeri konusunda yaşanan polimiklere de dikkat çeken Kılıç, Hastanenin yapılacağı alanı yerel dinamikler değil, sağlık bakanlığından gelen ekiplerin tespit ettiğini kaydederek, yer tespiti çalışmaları sırasında kendisinin Mardin'de olmadığını, Yer tespiti çalışmalarına Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ile Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar'ın eşlik ettiğinin sözlerini ekleyerek, "

"Sosyal Medya'da yaşanan polimikleri bizler de gördük. Ancak şunu söylemekte fayda görüyorum. Şehir Hastanesi gibi, şehrin kaderine yön verecek bir yatırımın yerini biz değil, sağlık bakanlığından gelen ekipler tespit ediyor. Bakanlıktan gelen bu ekibe önce 8 ayrı yer gösterildi, Bu gösterilen yerlerin sayısı önce 6'ya ardından da 3'e düşürüldü. Bu üç alan Sağlık Bakanlığımız üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunuldu ve geçtiğimiz gün Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile Batman'da yaptığım görüşmede Şehir Hastanesi'nin yapılacağı yerin kararının onaylandığını, Hastanenin nereye yapılacağına dair kamuoyuna duyrulacağı açıklamanın Sayın Cumhurbaşkanımız ve ya Sayın Sağlık Bakanımız tarafından duyurulacaktır. Hastane nereye yapılırsa yapılsın benzer polimikler her zaman gündeme gelir. Yer açıklandığına nerede yapılacağını, hep bir birlikte öğrenmiş olacağız. Bu konuda şahsen benim hiç bir dahlim olmadı. Yer tespiti çalışmaları sırasında da Mardin'de değildim. Ben yerden çok hastanenin Mardin'e yapacağı katkıyı, şehrin sağlık altyapısı konforuna ekleyeceği katkıları önemsiyorum" dedi.

600 KM ASFALT, 130 SEMT SAHASI YAPILDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yıl içerisinde yapılan asfaltlama çalışmalarına dikkat çeken İl Başkanı Kılıç, Mardin merkez ilçe ve kısal mahalleler de dahil olmak üzere yıl içerisinde 600 kilometre yolun asfaltlandığını, İl genelinde 130 adet semt sahası tamamlandığını, Kızıltepe'ye Gençlik Spor Bakanlığı tarafından ciddi bir bütçeyle spor kompleksinin yapımına start verildiğini, Efeler Ligin'de mücadele eden Yeni Kızıltepespor'a yakışır 2 bin 200 kişi kapasiteli yeni ve büyük bir spor salonunun yapımına başlandığını kaydetti. Mardin Life

"HER AY PARTİMİZE 600 YENİ ÜYE KAZANDIRIYORUZ"

AK Parti'de teşkilatlanma çalışmalarına kendi başkanlığı sürecinde hiç aksatılmadan üye kazandırma çalışmalarına yoğunlaşıldığını kaydeden Başkan Kılıç, "Mardin İl Başkanlığı görevine 2019'da başlarken 65 bin üyemiz vardı, şu anda mevcut  güncel üye sayımız 90 bin 773'tür. Ortalama her ay 500 ile 600 arasında yeni üyemiz olup AK Parti ailesi her geçen gün Mardin'de biraz daha büyümektedir. Temmuz ayında 650, Ağustos ayında 600, Eylül ayında 686, Ekim ayında 2584 dolayısıyla toplamda son 4 ay içerisinde 4 bin 525 yeni üyemiz oldu.  İş yeri ziyaretlerimiz, esnaf ziyaretlerimiz daha önce teşkilatlarımızda görev yapmış arkadaş ziyaretlerimiz de devam ediyor.

"MECLİS ÜYELERİ ARASINDAKİ POLEMİĞİ TATLIYA BAĞLADIK"

Mardin'de belediye meclis üyeleri arasında son günlerde sosyal medyaya da yansıyan atışmaları ve tehdide varan söylemleri üzerine de konuşan İl Başkanı Kılıç, "Başarılı olmanın yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Bu anlamda Şırnak ilini örnek gösteriyoruz. Valisi, vekili, İl Başkanı hep birlikte şehir için çalışıyorlar. Türkiye'de rol model şehir olarak gösterilen Şırnak'tır. Topyekün birlik ve beraberlik beraberinde hizmeti de getirir. Maalesef bazen bu tür sıkıntılar oluyor. Artuklu ile ilgili sıkıntıyı bu hafta kendi aramızda konuştuk. Bir iki arkadaşımız kendi aralarında bir tatszlık yaşadı. Bizler ikisini de çağırıp, onları bir araya getirdik. Birbirlerine ellerini uzattırdık. Bu sıkıntılar hizmet yapmaya engel değil, Artuklu'da yapılan hizmetler ortada. Neticede zaman zaman butür olaylar yaşanabiliyor. Kendi genel merkezimizle istişare edip, bu olayı enine boyuna tartışıyoruz. Aile içerisinde butür sıkıntılar olur, olacak diye düşünüyoruz" dedi.

 


Anahtar Kelimeler: Kılıç basın mensuplarıyla buluştu