Kılıç'tan Kılıçdaroğlu'na tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bir tepkide AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç’tan geldi.

Politika 12.03.2022 13:49:00 0
Kılıç

Diyarbakır’da ki temasları kapsamında çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ve HDP İl binası önünde eylem yapan ailelerin yanına gitmek yerine onları otele davet eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bir tepkide AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç’tan geldi.
Günlerdir HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerinin davetine icabet etmeyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, “Terör örgütü tarafından dağa kaçırılan evlatlarının tekrar dönmeleri için eylem tutan Diyarbakır annelerini otele davet etmek yerine onların yanına gitmesi gerekmez miydi. Acaba neden gitmedi? Yoksa buna ortakları mı izin vermedi? Ayrıca helalleşmeden bahsetmiş. Helalleşme için iki tarafın da rızası olması gerekir. Ayrıca kürt halkı, geçmişte yaptıklarınızı asla unutmadı”. 

ÖNCE ANNELERİMİZİN GÖNÜLLERİNİ ALIN

CHP liderinin Diyarbakır annelerinin bulunduğu sokaktan bile geçmeye çekindiğini belirten Kılıç, “Sözde kürt halkının yanında olduğunu göstermek için Diyarbakır’a gelmiş. Sayın Kılıçdaroğlu önce kalplerini defalarca kırdığınız annelerimizin gönlünü alın. Kürt halkına destek olmak yerine, geçmişte yakaladığınız her fırsatta insanlık dışı muamelelere maruz bıraktınız. Bu halk sizi ve birbirinizi desteklediğiniz ortaklarınızı çok iyi tanıyor. Yerini bulsun diye servis ettiğiniz o görüntülerin ne kadar anlamsız olduğunu herkes iyi biliyor. Tekrar sormak istiyorum. Diyarbakır annelerinin yanına sahiden neden gitmediniz?”

YILLARCA BÖLGE İNSANINI YOK SAYDINIZ

“Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır’da, bölgede fazla oylarının olmadığı gibi, sizleri ziyaret edemedik, çayınızı içmedik diyerek sözde özeleştiri yapması tamamen duygu sömürüsüdür. Bu öz eleştirinin altında yatan CHP’nin bölgede ki karanlık geçmişinden kaynaklı olmasın. Kabahati kendilerinde buluyormuş. Kabahatini de açıklaman gerekmez miydi? Yoksa oy istemeye mi geldin, dertleşmeye mi, yoksa helalleşmeye mi, bir cümlede bu kadar çelişki olur mu? Hiç samimi davranmıyorsun. 

Kılıçdaroğlu bu ülkeye barışı ve huzuru getirecekmiş. Güzel bir söz var, ‘yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır’. Sizlerin ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Yıllarca bölge insanını yok saydınız. İnkar, red, asimilasyon en vazgeçilmez politikalarınız arasında baş köşede yer alırdı. Bu milleti zoraki göçe maruz bıraktınız. Olağanüstü hal ile antidemokratik usullerle bu millete her türlü eziyeti yaptınız. Faili meçhuller, işkenceler, boşaltılan köyler vs. milletin can, mal ve öz güvenliği kalmamıştı. Şimdi tüm bu yaşananları ve daha fazlasını nasıl unutabiliriz.”

DİYARBAKIR TÜRKİYE’NİN EN MODERN ŞEHİRLERİ ARASINDA

Diyarbakır'da yoksulluk varmış. İmkanlar vatandaşın hizmetine kullanılmamış. Şunu daha iyi anladık ki Kemal Kılıçdaroğlu geldiği şehri görmemiş, tanıyamamış. Diyarbakır Türkiye'de en modern şehirlerİ arasında yer alıyor. Bunu bile göremeyen, idrak edemeyen bir liderin ve kadronun Diyarbakır’a gelmesi çok manidardır. Esnaflara yaptıkları ziyarette gösterilen tepkileri de sormak lazım. Esnaf ve vatandaş neden bu kadar tepkili diye. Ayrıca sen kaç eve girdinde, evlerde yoksulluk var diyorsun. Yoksulluk edebiyatı ile bir yere varamayacağın gibi bu milleti daha anlamamışsın ve asla da anlayamayacaksın”.

ÇİFTÇİLERE YÖNELİK HER TÜRLÜ OLUMLU ADIM AK PARTİ TARAFINDAN ATILDI

İl Başkanı Kılıç CHP liderinin çiftçilere yönelik sarfettiği sözlere ilişkin, “Çiftçilerimize ve tarıma yönelik tüm olumlu hamleleri AK Parti gerçekleştirdi. Çiftçilere yönelik sarfettiği sözler asla yakışmadı. AK Parti döneminde çiftçi kardeşlerimiz yaptıkları her işte desteklemelerini alarak daha verimli ürünlere ulaştı. Son olarak şunu söylemek istiyorum. CHP zihniyeti tarafından 100 yıl boyunca inkar ve reddin, baskı ve zulmün her türlüsüne maruz bırakılmış bir halkın CHP'ye ve liderine güvenmesini beklemek ne kadar gerçekçidir kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”


Anahtar Kelimeler: Kılıç' Kılıçdaroğlu' tepki