Kısıtlamadan muaf olan çiftçiler, WhatsApp üzerinden organize olup fidan dikti

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan çiftçiler, sosyal iletişim ağı WhatsApp üzerinden organize olarak fidan dikimi yaptılar.

Gündem 1.01.2021 20:49:00 0
Kısıtlamadan muaf olan çiftçiler, WhatsApp üzerinden organize olup fidan dikti

Kızıltepe ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan çiftçiler, sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak “Kuşların sesini duymak istiyorsan kafes alma ağaç dik” sloganıyla toplanarak köylerinde çam fidanlarını toprakla buluşturdu.

Kızıltepe ilçesi Yeniköy (Yengiko) kırsal mahallesinde WhatsApp üzerinden organize olan köy sakinleri daha yeşil bir köy için kolları sıvası. Hepsi çiftçi olduğu için kısıtlamadan muaf olan köy sakinleri coronavirüs tedbirleri kapsamında köylerine çam fidanı dikti.

Kendi imkanlarıyla aldıkları fidanları köyün girişine diktiklerini belirten Cüneyt Karaboğa, “Koronavürüsten dolayı konulan 80 saatlik dışarı çıkma kısıtlamasında, köy sakinleri olarak açtığımız WhatsApp grubu üzerinden böyle bir şey yapmak için fikir alışverişinde bulunduk. Sağ olsunlar olumlu karşıladılar. Kendi imkanlarımız ile aldığımız çam ağaçlarını köyümüzün giriş yoluna diktik.” dedi.

“Kuşların sesini duymak istiyorsan kafes alma ağaç dik”

Cemil Karaboğa da “Kuraklığın arttığı bu dönemde gençler olarak köyümüz için ağaç dikme etkinliği düzenledik. Kuşların sesini duymak istiyorsan kafes alma ağaç dik’ sloganı ile başlattığımız bu etkinlikte, köy sakinleri olarak aramızda toplandığımız paralar ile çam ağaçları satın aldık.”