Kısmen kalkan yasaktan sonra Nusaybinliler marketlere akın etti

Mardin´in Nusaybin ilçesinde 13 Kasım´da ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırılmasının ardından dışarı çıkan halk, gıda ihtiyaçlarını karşılamak için bakkal ve marketlere akın etti.

Gündem 23.11.2015 02:32:55 0
Kısmen kalkan yasaktan sonra Nusaybinliler marketlere akın etti

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından 15 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı, 11 mahalle için 08.00 ile 16.00 saatleri arasında geçici süreliğine kaldırıldı. Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerinde ise yasak devam ediyor.

Kısmi olarak yasağın kaldırılmasının ardından evlerinden günler sonra dışarı çıkabilenler temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmek için açık işyerlerine akın etti. İlçenin ana caddesi üzerinde polis zırhlı araçların devriye attıkları görülürken işyeri sahipleri zarar gören dükkânlarındaki hasarı tespit etmeye çalıştı.

Bu arada sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla birçok ailenin ilçeyi terk etmeye hazırlandığı ve ev eşyalarını araçlara yüklemeye başladıkları görüldü.

Günlerdir elektriksiz, susuz perişan olduklarını dile getiren ilçe halkı, ?Yaklaşık 8 gündür perişan olduk. Suyumuz yok, elektrik yok ve yiyecek yok. Telefon şarjları bitmişti, akrabalarımızdan haber alamıyorduk. Halk olarak büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Çocuklar, silah sesleri nedeniyle psikolojileri bozulmuş, çok sıkıntı çekiyoruz. Halkın mağdur edilmemesi gerekir. Şu an elektrik geldi, ancak su hala yok. Yasak tekrar başlamadan su şebekesinin onarılmasını istiyoruz.? dedi.