Kız İmam Hatip öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarında projelerini sergiledi

?Mardin´in Kızıltepe ilçesi Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında projelerini sergiledi.

Eğitim 26.04.2018 09:52:21 0
Kız İmam Hatip öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarında projelerini sergiledi

Kızıltepe Ersoylu Mahallesi´nde bulunan Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında öğrencilerin hazırladığı 20 projenin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Mardin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Ceylan, Kızıltepe İlçe Milli eğitim Şube Müdürü Muhsin Cesur, STK Başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, velileri ve davetliler katıldı.

13 danışman öğretmenin nezaretinde 40 öğrencinin özverili çalışmaları sonucu Fizik alanında 4, Edebiyat alanında 2, Tarih alanında 1, Matematik alanında 3, Kimya alanında 1, Biyoloji alanında 4, Felsefe alanında 1, Psikoloji alanında 1, Coğrafya alanında 2 ve beden Eğitimi alanında 1 proje olmak üzere toplam 20 proje hazırlandı.

Proje koordinatörü Engin Aktaş´a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Demirkaya, öğrencilerin yaratıcı olmaları ve zekâlarının gelişmesi açısından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının her zaman yapılması gerektiğini söyleyen Aktaş, Projede katkısı bulunan ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Proje Koordinatörü olan okulun Fizik öğretmeni Engin Aktaş, yaklaşık 4 aydan bu yana öğrencilerle birlikte hazırlık yaptıkları ve bugün projelerinin açılışını yaptıklarını söyledi.

Aktaş, "20 tane projeyle başvuru yapmıştık. 40 öğrenciye 13 danışman öğretmen yol gösterip bu projeleri ortaya çıkarttık. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının gerçekten öğrencilere olumlu etkisi olduğu görülüyor.  İlk başta ufak tefek projelerle başlayarak her sene üstüne koya koya çocukların bilimle, teknolojiyle aralarındaki bağın güçlendiğini ve bu şekilde devam ederek öğrencilerimizin ilerleyen yıllarda teknolojiye kesin ürünler katacağına inanıyoruz. Öğrencilerimiz,  projelerindeki olumlu tepkiden dolayı 4 ayın yorgunluğu yüzlerinde görünmüyor. Bundan hepsi mutlu şuan bütün öğrencilerimiz önümüzdeki sene fuarda yapacaklarını projeleri düşünmeye başladılar. Bu yüzden TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının böyle bir avantajı var." şeklinde konuştu.

Protokol üyeleri ve davetliler bahçede kurulan stantlarda sergilenen projeleri gezerek çalışmalar hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldılar.

Program, davetlilere yapılan ikramların ardından sona erdi. (İLKHA)