Kızılay Kızıltepe`de 3 gün boyunca kan bağışı toplayacak

xDiyarbakır`da bulnan Kızılay Güneydoğu Bölge Kan Merkezi TIR`ı Mardin`in Kızıltepe ilçesinde 3 gün boyunca kan bağışı toplayacak.

Sağlık 12.08.2014 10:32:46 0
Kızılay Kızıltepe`de 3 gün boyunca kan bağışı toplayacak

Diyarbakır Güneydoğu Kızılay Bölge Kan Merkezi yetkilileri Kızıltepe Hükümet Konağı önünde 3 gün boyunca vatandaşlardan kan bağışı toplayacak.

Kızılay Kan Merkezinden bir doktor ve 4 hemşireden oluşan ekip, vatandaşları muayene ettikten sonra sağlık sorunu olmayanlardan kan alıyor. Form dolduran sağlıklı kişilerden alınan bir ünite kan yaklaşık 480 gramdan oluşuyor ve hastanın bilgileri Kızılay Genel Merkezi Sistemine giriliyor. 

İki ayda bir Kızıltepe’ye gelerek  kan bağışı toplayan Diyarbakır Güneydoğu Kızılay Kan Merkezi ekibi, 3 gün boyunca Kızıltepelilerden kan bağışı toplayacak.

Kan bağışında bulunan Eğitimci Mehmet Nur Yıldız, kan bağışının hayat kurtardığını belirterek, “Kan bağışı TIR’ı, Kızıltepe’ye her geldiğinde bize mesaj gönderiyorlar. Ben de tereddütsüz kan bağışında bulunuyorum.” dedi.

Kan bağışında bulunan Metihan Cengiz ise, herkesin kan bağışında bulunmasını tavsiye ederek, “Kim ne yaparsa kendine yapar. Bugün ben kan bağışında bulunuyorsam,  yarın başkası da, ya bana ya  da akrabalarıma verecek. Bütün insanlara kan bağışında bulunmalarını tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

Halkın kan bağışına ilgisinin yoğun olduğu görüldü.