"Kızıltepe 2. Altınordu olabilir"

Kızıltepe Belediyespor Futbol Takımı Başkanı Süphi Elçi Boğa, Kızıltepe´de çok büyük bir futbol potansiyeli olduğunu söyledi. Tesislerin yetmediğini anlatan Elçiboğa Kızıltepe ve Kızıltepe gençliğine sahip çıkılması takdirinde şehrin Türkiye´nin 2. Altı

Spor 23.11.2018 11:39:32 0

 Türkiye´nin 42 ilinden daha büyük olan Kızıltepe´nin bir takımının üst liglerde olmaması ilçede büyük üzüntü yaşattırıyor. Mardin 1. Amatör´de 10´da 10 yaparak ligde fırtına gibi esen Kızıltepe Belediyespor´un başarısı  senelerdir üst liglere çıkamayan Kızıltepe halkına umut oldu. Kızıltepe Belediyespor teknik direktörü Hasan Ablak  ve Halil İbrahim Yiğit´in yönetimindeki  futbolcuların başarısı  ilçe büyük sevinçle karşılanıyor. Tamamıyla yerli futbolculardan oluşan takımın hedefi Bölgesel Amatör Ligi´ne (BAL) çıkmak.

 

´KIZILTEPELİ GENÇLERİN KAREKTERİ BİZE BAŞARIYI GETİRECEK´

Kızıltepe2de gençlerin potansiyeline inandığını anlatan Kızıltepe Belediyespor Teknik Direktörü Hasan Ablak, "Sezon sonu ortaya koyduğumuz hedefler arasında şampiyonluk var. Kızıltepe´nin nüfusu 42 ilden daha büyüktür.  Ve şehrimizin inanılmaz potansiyeli var. Biz de futbolcularımızı hep yerlilerden seçtik.  Çünkü Kızıltepeli gençlerimizin hem yeteneği hem de karakteri bu başarıyı bize getirecek. Sezon başında çok iyi başladık ve futbolcularımız da çok özverili davranıyor. 10 maçımızı aldık. Bu hafta Nusaybin Belediye Spor maçı var. Bu maç bizim için çok önemli bir maç olacak. İnşallah bu maçı da kazanıp sezon başı koyduğumuz hedefimize ulaşacağız." dedi.

Abak sözlerin şöyle sürdürdü: "Bizim en büyük amacımız gençlerimize hizmet etmek.  Alt yapımızda 200´e yakın lisanlı futbolcumuz var. Bütün yaş kategorilerde futbolcumuz bulunuyor. hepsi de çok başarılı Potansiyelimiz var ama önemli olan bu potansiyeli görmek. Ve bunu ilerletmek gerekiyor."

/resimler/2018-11/23/1144166781600.jpg

SERCAN ALGÜ: NUSAYBİN BELEDİYE SPOR´A DA GOL ATACAĞIM

 Lig´de 18 golü bulunan Sercan Algü, "Gerek mesleğim öğretmenlik.  Kızıltepe Belediyespor´un başarısı ve şampiyonluğu için geldim. Bu seneki hedefimiz şampiyonluk.  İl yarı için bri hedefimiz var ; 11 maçımızı kazanacağız demiştik. 10´da 10 yaptık. 11. maçımızı da Nusaybin Belediyespor ile oynayacağız inşallah bu maçı da kazanacağız. Bu takımı şampiyon yapacağız. Bu takımın forveti olarak 18 gol attım. İnşallah bu maçta da gol atacağım. İnşallah şampiyon olacağız. Rakimibimiz Nusaybin Belediyespor´a da saygı duyuyoruz. Bu maç şampiyonluk için çok önemli inşallah centilmence bir maç olur. İkimiz de ligde iyiyiz ama inşallah bu maçı biz kazanacağız." açıklamasını yaptı.

 

RIDVAN KURTAY: ÜST LİGLERE ÇIKMAK İSTİYORUZ

Takımın yetenekli futbolcularından Rıdvan Kurtay, " 10 maçta 10 galibiyet aldık. Amacımız şampiyonluk. Bizim tek hedefimiz Kızıltepe´yi üst liglere çıkartmak olacak. Bu gençlerimizin önünün açılması için çok önemli. Halkımızın ve iş adamlarımızın bize destek olmasını istiyoruz. Gençlerimizin tek hedefi spor olsun. Nusaybin Belediyespor maçı dostça geçsin. İyi olan kazansın." diye konuştu.

/resimler/2018-11/23/1145181314609.jpg

Takımın Başkanı Süphi Elçiboğa da şunları dile getirdi: "Bünyemizde 200 futbolcu var. Ama doğru düzgün idman yapılacak bir tesis yok. İki saha yapılmış ama soyunma odaları doğru düzgün yok.  Lavabolar yok. bu şartlarda çok zor çalışıyor futbolcularımız. Hedefimiz bu gençlerin önünün açılması. Bu gençlerin önünün açılması için iyi bir sosyal tesisin olması gerekiyor.  Kızıltepe´nin Altınordu´dan bir farkı yok. Çok büyük bir potansiyel var.  Çok genç var. Futbola da çok büyük bir katılım var. Milletvekillerimiz, ileri gelenlerimiz bu gençlere sahip çıkmalı. Bu potansiyel Kızıltepe de var. Futbolcularımız hep yerli. Kızıltepe´de büyük bir potansiyel var. Ama büyük bir tesise ihtiyacımız var. Tesisimiz olursa Kızıltepe 2. Altınordu olabilir. İnşallah yetkililer sesimizi duyar."/resimler/2018-11/23/1146084285312.jpg


Anahtar Kelimeler: Kızıltepe Altınordu olabilir