Kızıltepe- Ceylanpınar yolu yenileme çalışmaları bir yıldan beridir devam ediyor

Ölümlü kazaların sıkça yaşandığı Kızıltepe- Ceylanpınar yolu yenileme çalışmaları sürüyor.

Gündem 8.04.2022 09:18:00 0
Kızıltepe- Ceylanpınar yolu yenileme çalışmaları bir yıldan beridir devam ediyor

Mardin’in ile Şanlıurfa’yı birbirine bağlayan Kızıltepe- Ceylanpınar yolunun temeli geçtiğimiz yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarafından atılmıştı. Çalışmalar tüm hızıyla sürerken bir çok ölümlü kazanan yaşandığı 62 kilometrelik yol hem daha konforlu, hem de daha güvenli olacak. 

Dar olduğu için sürekli ölümlü kazaların yaşandığı  62 kilometrelik Kızıltepe- Ceylanpınar yolu yenileme çalışmalarının startı 26 Mart 2021’de  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı temel atma töreniyle verildi.

Bir yıldan beridir çalışmaların devam ettiği 6 metre genişliğinde olan  yolunun genişliği 14 metreye çıkartılıyor. Proje bedeli 240 milyon Lira olan proje bünyesinde 227 metre uzunluğunda 3 adet köprü ve 10 adet kavşak bulunmaktadır. Bu proje sayesinde mevcut yolun fiziksel ve geometrik standartları yükseltilecek böylece daha konforlu ve güvenli bir trafik akışı sağlanacaktır. Sınır güvenliğinin temini, askeri birliklerin sevkiyatı ve insani yardım faaliyetlerinin sorunsuz olarak sağlanacağı güvenli bir ulaşım koridoru oluşturulacaktır.

Kızıltepe ilçe sakinleri de yolun yenilmesini memnuniyetle karşılıyor. Sermed Aydoğan, “Bu yolumuz çok dardı. 20 yıldır bu yol yapılmamıştı. Sürekli kaza oluyordu, insanlar ölüyordu. Arkadaşlar gelip yolu yapıyor, genişliği de 14 metreymiş. Bu yol bitince hem kaza yönünde hem de trafik yönünden çok güzel olacak.” dedi.